<p>Het koor Con Amore bestond 50 jaar en vierde dat met de 4 jubilarissen die ook 50 jaar lid waren, v.l.n.r. Tita Reede, Jannie Meulenkamp, Hennie v.d. Born en Mien v.d. Craats. (foto: Doriet Willemen)

Het koor Con Amore bestond 50 jaar en vierde dat met de 4 jubilarissen die ook 50 jaar lid waren, v.l.n.r. Tita Reede, Jannie Meulenkamp, Hennie v.d. Born en Mien v.d. Craats. (foto: Doriet Willemen) (Foto: Doriet Willemen)

50 jaar Con Amore Bennekom

Alles werd door corona wat minder: wel 50 jaar bestaan en nog niet eens 49 en een half jaar gezongen; wel een jubileum maar geen jubileumconcerten; uiteindelijk wel een jubileumfeestje maar geen felicitaties met handen schudden, wel anderhalve meter afstand!

Als bestuur van een 50-jarig koor sta je in coronatijd toch wel voor heel vervelende dilemma’s. Je wilt met z’n allen zingen, maar dat mag niet. Dan besta je als koor eigenlijk niet eens meer. Maar de oprichtingsdatum is toch echt 50 jaar oud en je hebt een aantal leden die van begin af aan lid zijn. Wat doe je dan? Het bestuur van Con Amore maakte lastige keuzes. Jubileumconcerten kunnen niet. Dat zij dan zo. Een groot feest met de leden en de jubilarissen kan niet? Dan maar een bescheiden feest in de Koffiekamer van Boerderij Hoekelum.

De voorzitter, Janny Stork, sprak de vier jubilarissen - alle vier van begin af aan lid! – toe in dichtvorm en overhandigde de gouden speld en oorkondes van de Kon. Chr. Zangersbond. Uiteraard waren er bloemen voor de jubilarissen. Zo werd het toch nog een bijzondere avond. Vanaf begin maart hadden de zangers en zangeressen elkaar niet meer gesproken. Dat kon nu wel al moest dan anderhalve meter overbrugd worden. Er werd veel gesproken over “Weet je nog wel? En wanneer zullen we weer kunnen zingen?” Vooral de jubilarissen gingen gelukkig naar huis, want zij hadden niet verwacht dat er nog dit jaar aan hen gedacht zou worden.

Wout Schotsman

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden