<p>Wethouder Van der Schans ontvangt eerste zoekkaart Binnenveld uit handen van Jannah Boerakker.</p>

Wethouder Van der Schans ontvangt eerste zoekkaart Binnenveld uit handen van Jannah Boerakker.

(Foto: )

St. Alexanderschool krijgt les in het Binnenveld

Groep 7 van de Sint Alexanderschool kreeg als eerste klas les in de Binnenveldse Hooilanden. IVN Het Groene Wiel gaf deze les samen met Stichting Mooi Binnenveld en IVN Ede. Wethouder Jan Pieter van der Schans kwam kijken en ontving de bijbehorende zoekkaart met dieren en planten van het Binnenveld.

BENNEKOM - In de les en via de zoekkaart ontdekken kinderen de natuur in de Binnenveldse Hooilanden. Een gebied met veel geschiedenis en een diversiteit aan dier- en plantensoorten. De leerlingen onderzoeken in de les onder andere de bodem in het gebied, kleine beestjes en vogels. Onder leiding van Ineke Jansonius van IVN Ede doen ze ook een waterdiertjes-onderzoek.

Leerkracht Pauline Constant is erg enthousiast over de les: “Dit is vele malen veel beter dan leren over de natuur uit een boekje.” Wethouder van der Schans vindt het zeer waardevol om kinderen op deze manier te verbinden met natuur in hun eigen omgeving.

IVN Het Groene Wiel biedt al 40 jaar lang lesactiviteiten voor scholen in Ede en Wageningen rond natuur en duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op www.groenewiel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden