<p>Als september laat zien dat het nog steeds zomer is…..&nbsp; Zo willen we elk jaar wel in september kunnen zwemmen!</p>

Als september laat zien dat het nog steeds zomer is…..  Zo willen we elk jaar wel in september kunnen zwemmen!

(Foto:)

De Vrije Slag heeft goed gegokt

BENNEKOM - Toen het zwembad de eerste maand van het seizoen gesloten moest blijven, hadden de bestuursleden van De Vrije Slag de stoute gedachte: “Dan blijven we toch een maand langer open!” Tot dusver was de gedachte altijd dat september soms wel mooie dagen heeft, maar dat de schoolvakanties voorbij zijn en dat open zijn meer kost dan het opbrengt. Maar als je toch al een maand mist en de abonnementenverkoop vertraagd op gang komt, dan maakt elk kaartje dat op drukke dagen in september verkocht wordt het verlies kleiner Dat pakte goed uit! De moed werd beloond. Op 14, 15 en 16 september was het bad zelfs extra lang open, van 8.30 uur tot 19.30 uur. De drie mooiste dagen van september trokken de meeste bezoekers: zie foto!

Aan alles komt een eind

Nu is het zwemseizoen echt bijna voorbij. Volgens de meteorologen blijft het deze week nog mooi weer. Ideaal om in een verwarmd bad toch nog van het zwemmen te genieten. Uit het zwembad komen levert misschien even kippenvel op, maar zodra je afgedroogd bent en in de zon staat.... De laatste zwemdag is 25 september. Daarna wordt het kouder en gaat het regenen! Op zaterdag 26 september nog even de Hondenplons. Vanaf 15.00 uur zijn (tijdens hondenweer?) de Bennekomse honden weer welkom als laatste gasten. Daarna laat men het badwater weglopen en worden de plannen gemaakt voor de winterse klussen: het onderhoud van het bad en het complex.om in 2021 graag zo’n 100.000 bezoekers te ontvangen.

Zo jammer als het in winter en herfst stil blijft bij De Vrije Slag! De baden zijn dan leeg, maar het complex kan gebruikt worden voor ‘evenementen’, als vergaderingen, party’s, wedstrijden (beach volleybal) en sportieve trainingen. Het bestuur van De Vrije Slag heeft dit coronajaar extra financiële zorgen. Winteractiviteiten kunnen die lichter maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden