De eerste Keltenwoud-padelkampioenen Tessa Nikkelen en Jermo van Oort
De eerste Keltenwoud-padelkampioenen Tessa Nikkelen en Jermo van Oort

Padelkampioenen bij Keltenwoud

BENNEKOM - Damion de Vreede en Pieter Hendriksen zijn de eerste clubkampioenen van Keltenwoud in de padelsport. Zij wonnen de titel in de categorie heren dubbel eerste klasse. In de 1e klasse gemengd dubbel mogen Jermo van Oort uit Bennekom en Tessa Nikkelen uit Ede zich sinds zaterdag clubkampioen noemen. Bij de jeugd wonnen de Bennekomse broers Floris en Matthijs Janssen.

Tennis- en padelvereniging Keltenwoud heeft sinds 2016 drie padelbanen. In een stalen kooi met gedeeltelijk glaswanden speel je met tweetallen tegenover elkaar een spel dat op een mix van tennis en squash lijkt. De meeste spelregels zijn gelijk aan tennis. Voor de eerste keer waren er afgelopen weekeinde padel-clubkampioenschappen. In de categorie 2e klasse wonnen Frank Hoeberichts en Edward Jansen het herendubbel en Marjo Gruisen en Saskia van Huizen het damesdubbel. Clubkampioen 2020 in het gemengd dubbel 3e klasse zijn Peter Cuppen en Dorine Koopmans.

Zeker vermeldenswaard is ook dat GD-Keltenwoud-kampioen Tessa Nikkelen afgelopen zondag samen met Merel van Houten Nederlands padelkampioen damesdubbel onder 18 jaar is geworden.

Bij deze nationale padelkampioenschappen boekten nog twee andere Keltenwoud-leden succes: trainer Jack Engelaar en Fred van Ruissen werden Nederlands kampioen in de categorie HD veteranen 55+.

Afgelopen week vond bij Keltenwoud ook het jaarlijkse Open tennistoernooi plaats. In het heren enkel 3e categorie won Ishak Crijenkovic van het Veenendaalse TV Spitsbergen in de finale van Jesse Reijtenbagh uit Renkum. Bij de heren 17+ was Arjan Koenders van NVLTB uit Wageningen de sterkste en in het dames enkel 17+ won Annet van Veldhuijsen-Roelofs van het Edese ETC.

Bij Keltenwoud beginnen op 1 oktober de wintertrainingen tennis- en padelles. Belangstellende jeugd en volwassenen kunnen inschrijven via www.btotennis.nl en www.poengelaar.nl. Meer informatie is verkrijgbaar per email naar Jack Engelaar: jack@btotennis.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden