<p>Boertje Bennekom</p>

Boertje Bennekom

(

Foto:Gert Budding

)

Uit het dorp

Column door het boertje

De woensdag viel niet mee. Vlegeldag. Alleen hier en daar een vlag uit waarmee, bij het zien, er eigenlijk nog meer teleurstelling naar boven borrelde. Trekkers in een nette optocht door de wijken, niet door de Dorpsstraat en met publiek op afstand, mochten ook niet. Een evenement. Terwijl de gemiddelde boerenfarmer tegenwoordig wel gewoon de A12 op draait. Zonder bloemstuk of heide voorop, maar met een zwart beschilderde omgekeerde Nederlandse driekleur. Iets dat je in een hoop andere landen niet hoeft te proberen met je nationale vlag.

De woonhonger in ons geliefde dorp leidt tegenwoordig tot voorkort niet gekende taferelen. Kijk maar langs het laatste stuk van de Heelsumseweg of aan de dorpse kant van de Selterskampweg. Daar zetten ze nieuwe huizen voor de geslaagden in de maatschappij tegenwoordig bijna tegen elkaar. Ook in de Kraats, dat zagen we al eerder, bouwen ze zoals nooit gebeurde. Aan het Harnsedijkje komt een 2 onder 1 kap met keurige schuren aan beide kanten, een bouwvorm die nog niet vertoond is . De bouwkwaliteit is uit de kunst en je woont er supermooi. Op andere plekken in het Binnenveld verdorpt de boel verder en zijn er groepjes nieuwe huizen bij elkaar te zien. Zou er ooit een woonwijk aan die kant van de Dreeslaan komen?

Vaak denk ik dat in het dorp zelf in aardig wat achtertuinen prima een huis bijgebouwd zou kunnen worden. Het is even anders dan de regeltjes nu voorschrijven, maar samen doen met een bestaande oprit gaat best. Veel mensen delen een gezamenlijk trappenhuis, dus zoiets kan ook. Nu al zie je hier en daar nette zorgwoningen ontstaan. Als je daarop voortborduurt is er best meer te bedenken.

Als zo meteen de gemeenteraad weer begint, gaat het spannend worden of het zonnepark aan de Dijkgraaf er gaat komen. Een raadslid dat eerder nog niet wilde stemmen, besloot dat vlak voor de zomervakantie alsnog wel te willen doen. Grote commotie en de beslissing werd over de vakantie getild. Hij is van een partij die voor is. Dus de verwachting is dat de Raad straks voor het plan gaat worden.

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden