Na een wandeling van een uur brengt Merel Dalmatiër Diego weer terug naar zijn eigen huis
Na een wandeling van een uur brengt Merel Dalmatiër Diego weer terug naar zijn eigen huis (Foto: )

Merel blij… de honden uitgelaten!

Stel: je bent twaalf, je bent gek op honden maar mag er zelf geen hebben, je hebt vakantie en een grote broer waar je goed mee kunt opschieten… wat doe je dan? Merel Demmink bedacht dat het leuk zou zijn om dan maar een hondenuitlaatservice te beginnen. Dan kun je toch met honden omgaan en je verdient ook nog een mooie aanvulling op je zakgeld!

Door Wout Schotsman

Bennekom. Maar hoe vind je klanten? Merel en broer Pieter brengen ook vaak folders rond, dus het idee was snel geboren: we maken een folder. De folder werd opgehangen bij dierenwinkels en supermarkten. Dat werkte. De eerste die contact zocht was Dagblad De Gelderlander. Die zag wel nieuws in deze jonge ondernemer. Een mailtje naar het Bennekoms Nieuwsblad en ja hoor, ook die redactie bleek geïnteresseerd!

20 minuten fietsen

Merel woont in Bennekom Oost. Ze zoekt haar klanten in die omgeving. Hoewel, 20 minuten fietsen is geen bezwaar om naar een hond te gaan die een uurtje uitgelaten moet worden. De eerste klant, met meteen 2 honden, woont inderdaad zo’n 20 minuten fietsen en dat is dan nog flink klimmen ook. “Maar terug gaat dat veel sneller!”, roept ze meteen enthousiast. Zo komt het dat we een uitlaatwandeling gaan meemaken, in de bossen van Bennekom Hoog.

Diego en Tito

Merel neemt Dalmatiër Diego aan de lijn en broer Pieter neemt Tito voor zijn rekening. Diego wil op avontuur en ouwetje Tito sjokt braaf mee, maar heeft niet meer het uithoudingsvermogen voor een uur lopen. Merel vertelt dat kleine honden gemakkelijker uit te laten zijn dan grote honden, die gewoonlijk lastiger zijn en langere afstanden willen lopen. Haar tarief voor grote honden is dan ook wat hoger dan voor kleine exemplaren. Tito doet dapper zijn best maar moet toch halverwege met Pieter omkeren. Diego is onvermoeibaar en wil eigenlijk nog wel een rondje doen wanneer we weer in ‘zijn’ tuin terug zijn.

Merel’s hondenuitlaatservice

In de vakantietijd is Merel fulltime beschikbaar, net als in de weekenden. School gaat natuurlijk altijd voor. Meestal kan ze ’s middags om een uur of drie met de uitlaatservice beginnen en dan gaat ze eventueel door tot maximaal 9 uur ’s avonds. Dan begint het donker te worden en dan is het niet zo leuk meer om in het bos te zijn. Ze hoopt vooral klanten te krijgen die in Bennekom wonen en die zo nu en dan zelf de hond niet kunnen uitlaten. Ze weet dat het tarief van een professionele uitlaatservice zo rond de 35 euro per uur ligt. Dat vraagt ze nu natuurlijk niet, maar ooit… Medewerkers heeft ze ook al. Haar broer en een vriend willen best aan het werk als Merel verhinderd is. Mensen die geïnteresseerd zijn in Merels Hondenuitlaatservice ‘Aan het lijntje’ kunnen mailen naar: merel.demmink@gmail.com. Daarna is het even appen en een afspraak maken!

Diego en Tito zijn weer thuis. Merel en Pieter springen op de fiets. De terugweg gaat inderdaad een stuk sneller!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden