Op 12 september start Repair Café Bennekom weer: van 10.00 tot 12.30 uur in de Ontmoeting, Emmalaan 1, Bennekom.
Op 12 september start Repair Café Bennekom weer: van 10.00 tot 12.30 uur in de Ontmoeting, Emmalaan 1, Bennekom. (Foto: )

Het Repaircafé repareert weer

Door Wout Schotsman

Het Bennekoms Repair Café had niet op een meer dramatische datum kunnen beginnen. Het was een succesvolle bijeenkomst, op 5 maart. Volle bak in De Ontmoeting: heel wat ‘klanten’ met kapotte huishoudelijke voorwerpen! De mensen van het Repair Café slaagden erin diverse apparaten weer aan de praat te krijgen. Een mooie eerste bijeenkomst!

Bennekom. Maar meteen voorlopig de laatste! De volgende dag, op 6 maart dus, liet premier Rutte weten dat we vooral moesten thuisblijven, zeker als we griepachtige verschijnselen hadden. We moesten handen wassen en anderhalve meter van elkaar blijven. De horeca moest sluiten en allerlei activiteiten moesten stoppen, zoals sporten. En zoals repareren dus.

Wat nu?

Dat was de vraag waar heel veel organisaties voor stonden. Met heel veel inzet en creativiteit werd gezocht naar alternatieven. Het Repair Café Bennekom vond die helaas niet. Dank zij de versoepelingen zijn er nu toch mogelijkheden.

Hoe dan?

Het Repair Café bestaat vooral van vrijwillige bijdragen. De vrijwillige bijdragen van 5 maart waren nog gering. Toch moest er geïnvesteerd worden om door te kunnen gaan. Dat is nu gelukt. Het Repair Café Bennekom heeft handgel met 75% alcohol aangeschaft, te gebruiken door de bezoekers zowel als de reparateurs. Er zijn nu ook plastic schermen voor tussen de reparateurs en de bezoekers.. In De Ontmoeting is gelukkig redelijk veel ruimte. Bezoekers die nog even moeten wachten, kunnen dat doen in de ruime hal, waar niet wordt gerepareerd. Daar is voldoende ruimte om anderhalve meter van elkaar te blijven. Gewoonlijk kregen de bezoekers koffie of thee aangeboden. Om onnodig geloop te voorkomen wordt dat nu nog niet gedaan. Later wellicht wel weer. Op deze manier voldoet het Repair Café aan alle eisen die gesteld worden aan dit soort bijeenkomsten.

Wat?

Je hebt allemaal thuis wel eens iets kapot waarvan je denkt ‘Zonde om weg te gooien, zoals een losse stoelpoot, of een broodrooster dat niet meer warm wordt. Of denk in deze tijd aan een ventilator die niet meer aan de gang te krijgen is. Hoe lang hangt er aan de kapstok al een jas waarvan de zoom los hangt? Voor dit soort reparaties is er het Repair Café. Deskundige reparateurs repareren, zo mogelijk samen met u. Er is gereedschap en materiaal aanwezig. Repareren moet in redelijk korte tijd kunnen. Het Repair Café is er weer op 12 september en voorts op elke 2e zaterdag van de maand, in De Ontmoeting (Emmalaan 1 te Bennekom). De reparaties zijn gratis, maar onkosten moeten betaald kunnen worden. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, waarvan men zelf de hoogte kan bepalen. De mensen van het Repair Café hopen op een flink aantal bezoekers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden