Frits de Lange
Frits de Lange onbekend

Eindelijk volwassen

13 oktober 2021 om 12:05 Activiteiten Deel je nieuws

BENNEKOM Gebaseerd op zijn boek ‘Eindelijk volwassen, de wijsheid van de tweede levenshelft’ komt Frits de Lange op donderdag 21 oktober om 20.00 uur in de Ontmoeting in Bennekom uitleggen waarom je op je oude dag niet het gevoel hoeft te krijgen dat het met je gedaan is. Maar hij gelooft ook niet in de ouderdom als alleen maar een succesverhaal. Maar hoe je innerlijk de tweede levenshelft in moet gaan, dat weet men eigenlijk ook niet zo goed. Zeker, je probeert je zelf mentaal weer opnieuw uit te vinden, nieuwe doelen te stellen. Maar niet alleen zijn je lijf, je relaties, je werk, je ambities en verlangens anders geworden dan in je eerste levenshelft. Ook van binnen voelt het anders. 

Je bent minder met jezelf bezig en er komt meer innerlijke ruimte voor wat groter is dan jezelf. Je kunt het ‘spiritualiteit’ noemen; de innerlijke ervaring verbonden te zijn met wat jou overstijgt. Voor veel mensen wordt die ervaring sterker naarmate ze ouder worden. Noem het ‘Leven’, ‘het Absolute’, ‘het Geheim’ of ‘God’. Waar het om gaat is dat je je opgenomen voelt in een groter geheel, waartoe je je wilt verhouden.

De delen van de lezing worden afgewisseld met eigenwijze en ontroerende liedjes over wijsheid en ouderdom, gezongen door Eessa Frieman. Frits de Lange is hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit (Groningen). Daarnaast doceert hij onder andere aan de filosofische Academie op Kreta. Regelmatig schrijft hij voor Trouw en op zijn naam staan verschillende boeken. De toegang bedraagt 10 euro voor niet-leden, inclusief koffie of thee. Aanmelden voor de lezing kan via www.deontmoetingbennekom.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie