De Bennekomse yogadocenten Christine, Marjolein, Annemieke en Sabine (vlnr) hebben de handen ineen geslagen.
De Bennekomse yogadocenten Christine, Marjolein, Annemieke en Sabine (vlnr) hebben de handen ineen geslagen. Dick Martens

Yogadocenten slaan de handen ineen

23 maart 2023 om 11:00 Zakelijk

BENNEKOM Yoga helpt je om bewuster te worden van je lichaam en je lichaamshouding hiermee te verbeteren, omdat je bewegingen uitvoert die heel goed zijn voor je lichaam. Die stelregel doen Marjolein de Kwaatsteniet, Christine de Ridder, Annemieke Cuijpers en Sabine van Rooij direct rechter opzitten. Het kwartet, allen yogadocent, hebben de handen ineengeslagen om ‘Bennekom en omgeving’ op weg te helpen in de zoektocht naar de yogales die hen het beste past. Rondom de keukentafel bij Marjolein zit het viertal op ‘praatstoelen’ en wordt al snel duidelijk waarom ‘iedereen’ aan yoga zou moeten gaan doen.

Elk van de yogadocenten heeft haar specialiteiten. ,,Ik geef sinds 2020 met veel plezier Dru yogales”, steekt Annemieke van wal. ,,Dru yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij de nadruk ligt op zachte vloeiende bewegingen.” Christine richt zich op Mindful Yoga. ,,Dat is een vorm van yoga waar het bewust bewegen en voelen wat er is, wezenlijk zijn. Door bewust te voelen hoe je beweegt, worden de bewegingen rustig en vloeiend.” 

De yogalessen die Marjolein geeft zijn een mix van overwegend klassieke hatha yoga. ,,Van dynamische staande, zittende en liggende houdingen en een vleugje yin-yoga, waarbij houdingen langer worden aangehouden.” Chantal geeft les in Critical Alignment Yoga. ,,Een moderne vorm van yoga, gebaseerd op hatha yoga tradities, bewegingswetenschappen en psychologie. In mijn lessen ga je op zoek naar spanning in je lichaam om vandaaruit te kunnen ontspannen.”

Het ‘voorstelrondje’ maakt dus direct al duidelijk, dat Bennekom op het gebied van yoga veel te bieden heeft. ,,Met onze grote verscheidenheid aan lessen is er dus eigenlijk voor iedereen een passende yogales te vinden”, klinkt het in koor. De aanleiding om vervolgens de handen ineen te slaan was ‘de yogaproeverij-avond’ die door het viertal werd georganiseerd in de Broek-Akker. 

UITBREIDEN

,,Daar kregen we zoveel leuke reacties op, dat we hebben besloten ons initiatief nog meer handen en voeten te gaan geven. Daar is nu dus onder het motto: ‘Samen sterk voor yoga’ het Yoganetwerk Bennekom uit ontstaan. We geven groepslessen op diverse locaties in Bennekom op bijna alle dagen van de week, maar zijn zeker niet elkaars concurrenten, we zijn professionele yogadocenten die een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Samenwerken is ook ‘des yoga’s. Ons doel is dan ook om mensen kennis te laten maken met yoga, we willen uitbreiden, yoga promoten. Omdat we alle vier een andere vorm van yoga kunnen aanbieden is er eigenlijk voor iedereen een vorm die bij hem of haar past. Zo kun je snel en zo optimaal mogelijk van de voordelen van yoga profiteren. Onze oproep is dan ook: ‘Bekijk ons lessenoverzicht. Neem een proefles en ervaar wat het beste bij je past’.”

Voor meer informatie, stuur een mail naar: yoganetwerkbennekom@gmail.com 

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie