Marian van den Top is trots op 'haar' gloednieuwe hobbyshop in de Bennekomse Dorpsstraat.
Marian van den Top is trots op 'haar' gloednieuwe hobbyshop in de Bennekomse Dorpsstraat. Dick Martens

Van de keukentafel naar de Dorpsstraat: ‘Een gezellige hobbywinkel

17 maart 2023 om 10:00 Winkels

BENNEKOM Dat er onlangs een feestje is gevierd in het winkelpand aan de Bennekomse Dorpsstraat nummer 8 is nog duidelijk te zien. Ballonnen, bloemstukken en kaarten zijn het bewijs. Nog altijd onder de indruk van al die mooie reacties neemt Marian van den Top, het middelpunt van de festiviteiten van de laatste dagen, de tijd om terug te kijken op ‘de feestweek’ in haar gloednieuwe winkel: Marian’s Hobbyshop.

Het hobby-virus ‘pakte’ Marian even onverwacht als langdurig. ,,Toen mijn man 40 werd had ik wat voor hem geknutseld, een soort fotoboek. Dat viel aardig in de smaak. Inmiddels 10 jaar geleden stopte er een hobbywinkel in Ede, dat was voor mij het sein om aan onze keukentafel, in mijn huis in Bennekom, voor mijzelf te gaan beginnen. Ik heb het vervolgens uitgebreid naar een klein winkeltje in huis, verder naar een leegstaande garage en uiteindelijk, dat is nu zes en een halfjaar geleden, naar mijn eigen winkeltje ook hier aan de Dorpsstraat, op nummer 47F.” 

STAP MAKEN

De vraag was ‘gaat het lopen of niet’. Maar dat was al snel duidelijk. ,,Het liep prima en het heeft zich zodanig uitgebreid, dat ik de stap heb kunnen maken naar dit prachtige pand.”

Haar nieuwe pand stond al een tijdje leeg, maar was al wel dusdanig opgeknapt, dat aan haar hobbyspullen snel een plek gegeven kon worden. ,,Ik had nog wat wensen, die gelukkig snel gerealiseerd werden en zo kon ik op 2 maart feestelijk openen.” 

WOW-GEVOEL

Het enthousiaste verhaal moet ‘even’ stoppen. De winkeldeur gaat open en even later bloost en straalt Marian na complimenten van een tevreden klant. ,,Ik moet eerst zeggen, dat ik het er fantastisch uit vind zien. Echt een mooie winkel.” Gevraagd wordt naar ‘steenmarkeers voor haken en breien’. ,,Die hebben we. Ze liggen op ‘het wolplein’.” Bewondering alom: ,,Dat klinkt mooi. Daar hebben we nu de ruimte voor. Maar ook, als de klanten binnenkomen, zij een soort van ‘wow-gevoel’ hebben en ik durf al wel te zeggen, dat dat is gelukt.” 

GEZELLIGHEID

Toch, als Marian even terugkijkt op de laatste weken, erkent ze wel, dat ze het ook best wel ‘eng’ vond. ,,Na twee jaar corona, draaide ik net weer een jaar ‘normaal’ en dan ineens die verhuizing. Maar ik had al snel wel het gevoel, dat als ik het nu niet zou doen, die kans er waarschijnlijk niet meer zou komen. En als ik dan nu even wegdroom naar hoe het is geworden ben ik niet alleen blij, maar ook wel trots, dat ik het heb gedaan. Het is echt een toplocatie, mooi in het zicht, met een grote glazen pui die toch uitnodigend werkt. Ik ben van 80 m2 naar 150 m2 gegaan. Mijn doel was altijd om een gezellige hobbywinkel te hebben, waar mensen ook aan tafel kunnen zitten, gezellig een praatje kunnen maken en ook workshops kunnen volgen. Gezelligheid en ongedwongenheid creëren, mensen eventueel aan een nieuwe hobby helpen. Dat ze blij de deur uitgaan en graag weer terugkomen. Dat is ‘aardig’ gelukt.” De trotse glimlach spreekt boekdelen.

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie