Coby Bikker (links) en Anne Verbaan hopen dat er veel deelnemers komen 'aanschuiven' bij de Alpha-cursus, die op 27 september van start gaat in de Brink.
Coby Bikker (links) en Anne Verbaan hopen dat er veel deelnemers komen 'aanschuiven' bij de Alpha-cursus, die op 27 september van start gaat in de Brink. Dick Martens

Alphacursus in De Brink in Bennekom: ‘De plek waar verhalen samenkomen’

13 september 2023 om 12:53 Religie

BENNEKOM Het Bennekomse dorpscentrum, met de Oude Kerk als karakteristiek middelpunt, baadt in de gulle najaarszon. De bankjes op het kerkplein staan er dan uitnodigend. Waarom daar dan niet het interview afnemen met dominee Anne Verbaan en Coby Bikker, die wat komen vertellen over Alpha. Saillant detail is, dat het grote spandoek met de wervende tekst ‘Schuif aan’, het motto van de Alphacursus prominent in onze rug aan de gevel van de Oude Kerk hangt.

door Dick Martens

‘Wat is Alpha?’is dan de eerste vraag aan Anne en Coby. ,,Op Alpha ontdek je het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier”, legt Coby, die als lid van de missionaire werkgroep gevraagd werd om de Alphacursus te gaan leiden, uit. ,,Er was al vaker een dergelijke cursus georganiseerd, maar door corona was het een beetje stil komen te liggen.” 

OOK VOOR MENSEN BUITEN DE KERK

,,Het is een initiatief van verschillende kerken en zeker ook bestemd voor mensen buiten de kerk, mensen die misschien niet opgevoed zijn met het christelijk geloof of geen mensen in hun omgeving hebben die ze daar vragen over kunnen stellen”, vervolgt ze. ,,Het sterke van dit concept is ook, dat we (in)-leiders uit de diverse kerken hebben. Het gaat dus echt over de kern van het christelijk geloof.”

DRIE ONDERDELEN

Een Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen. ,,Eten, een inleiding en in kleine groepen doorpraten over het onderwerp van de avond”, vult Anne aan. ,,Tijdens het eten, wat ook ‘een stukje gezelligheid en een stukje ontmoeting’ is, is er alle tijd om nieuwe mensen te leren kennen, je belevenissen van die dag te te delen. Samen eten verbindt ook. Tijdens de daarop volgende inleiding wordt er elke wee een ‘thema van het christelijk geloof behandeld, zoals: ‘Wie is Jezus’ of Bidden: waarom en hoe?’. Dan worden er groepjes gevormd en wordt er gepraat over verschillende onderwerpen, er kunnen vragen worden gesteld en meningen worden gedeeld. Je mag er jezelf zijn, alles delen, je mag twijfelen, maar vooral ook een plek waar je welkom bent.” 

Aanmelden kan tot en met 16 september. Info: Bel 06 55168913 (Matthijs) of Mail: alphacursusbennekom@hotmail.com 

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie