Afbeelding
Foto: Pixabay

Reis met deze tips door Australië met je kinderen

19 april 2023 om 14:07 Partnercontent

Reizen met kinderen, of het nu peuters of tieners zijn, hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Of je nu een roadtrip maakt of met het vliegtuig of de trein reist, je hebt de mogelijkheid om familievakantieherinneringen te creëren om te koesteren en een ontspannen vakantie te hebben als je vooruit plant. Reizen door Australië met kinderen is dus zeker mogelijk als je de volgende tips toepast. 

Maak je kinderen de DJ’s

Als je bang bent voor je vakantie, spoel snel door naar Spotify. Begin met het rekruteren van je kinderen om een afspeellijst samen te stellen voordat je de oprit verlaat. Het houdt ze bezig terwijl je probeert in te pakken. Ouders met jongere kinderen kunnen de afspeellijst naar eigen smaak aanpassen om dagenlang oorwormen te voorkomen. In plaats van standaard goedkope liedjes voor kinderen te maken, probeer ze kennis te laten maken met enkele van je favoriete bands. Het knallen van nummers waar jullie allemaal graag naar luisteren zorgt voor een leuke dynamiek tijdens een autovakantie van Travelnauts.

Laat je kinderen een dagboek bijhouden

Het is een goed idee om je kinderen aan te moedigen om in hun dagboek te schrijven als je onderweg bent. Ze zijn misschien niet altijd gemotiveerd. Maar als ze teruggaan om hun dagboeken te lezen, wordt het een geweldige trip down memory lane. Het is een creatieve manier voor hen om de leukste dingen van een vakantie te onthouden en inzicht te krijgen in hun jongere zelf. Het kan je ook de felbegeerde hangmattijd opleveren als je met kinderen reist. Plak er relevante ansichtkaarten of kaartjes voor pretparken of optredens in, die dienen als visuele herinnering aan al het plezier dat je hebt gehad.

Plan de pauzes

Het is belangrijk dat je in Australië vaak van de snelweg afwijkt, zodat het gezin de benen kan strekken. Zoek een attractie die je wilt bezoeken en plaats een speld op de kaart om nabijgelegen parken, speeltuinen of een veilige plek om te zwemmen of surfen te vinden. Een van onze beste tips is om een stevige picknickdeken in te pakken voor de pauzes.

Speel wat spelletjes

Urenlang op de snelweg reizen met kinderen kan erg leuk zijn, vooral als je spelletjes speelt. Is het doel om de schermtijd van je kinderen te beperken? Houd het ouderwets met een paar rondes van 99 flessen melk aan de muur. Of speel geheugenspelletjes, het is maar net wat je zelf leuk vindt. Spotto is bovendien altijd een favoriet als leden van de familie strijden om hun aantal gele auto’s te vergroten. Als het energieniveau laag is, stem je ook af op podcasts en audioboeken. 

Beloon goed gedrag

Uit onderzoek van Holiday Inn is onlangs gebleken dat 91 procent van de ouders die met kinderen reizen, zeiden dat als hun kind een vreselijke vakantie heeft, zij dat ook zullen doen. Uit de studie bleek ook dat driekwart van de kinderen toegeeft dat ze het gelukkigst zijn als ze genieten van voedsel zoals pannenkoeken en ijs. Het is daarom een goed idee om je kids tijdens je vakantie in Australië te belonen voor goed gedrag met wat lekkers.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie