Afbeelding
Foto door William Choquette via Pexels

Welke loopband voor thuis kopen?

Partnercontent

Wil jij graag thuis wat extra bewegen? Dan is het aanschaffen van een loopband natuurlijk een perfect idee. Zo hoef je niet naar buiten en kun je op ieder gewenst moment trainen. Daarbij heb je ook het voordeel, dat je op een loopband zowel kunt wandelen als kunt hardlopen en dat alles op volledig je eigen tempo. Toch blijkt dat het voor sommigen best een uitdaging kan zijn om een geschikte loopband voor thuis aan te kunnen schaffen. De keuze is natuurlijk vrij groot, dus waar moet je dan eigenlijk beginnen? Uiteraard kun je kiezen voor één van de betere modellen zoals de Focus Fitness Jet 7 loopband. Deze loopband heeft echt werkelijk alles wat je maar van een loopband mag verwachten, maar of je dit ook nodig hebt? In dit artikelen nemen we je daarom stap voor stap mee om te kijk waar je allemaal op moet letten tijdens het aanschaffen ervan.

Welke functies moet een loopband hebben?

De meeste loopbanden hebben allerlei verschillende functies. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf helder hebt aan welke eisen je loopband moet voldoen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er een bepaalde snelheid kan worden behaald of is het van belang dat je ook een bepaalde hellingshoek kunt instellen, zodat je het gevoel hebt alsof je tegen een berg aanloopt. Daarbij komt ook dat veel mensen het prettig vinden dat een loopband is voorzien van een hartslagmeter, zodat de trainingen erop kunnen worden aangepast en ze exact kunnen zien hoe ze er conditioneel voorstaan. Zoals je dus kunt zien zijn er flink wat zaken om rekening mee te houden, alvorens je daadwerkelijk een geschikte loopband aan kunt schaffen.

Hoeveel wil je uitgeven?

Een onvermijdelijk punt om rekening mee te houden, is het budget. Loopbanden zijn er namelijk in allerlei verschillende soorten en maten. Dat houdt dus in dat hier ook verschillende prijskaartjes aanhangen. Het kan dus zijn dat je op zoek bent naar een speciaal model, maar dat de qua kosten net iets boven je budget ligt. Je kunt er dan voor kiezen om voor een ander model te gaan, maar verstandiger is dan om eventueel te kijken naar de voordelen voor de toekomst. Stel dat je namelijk voornemens bent om te gaan trainen voor een marathon, dan is het waarschijnlijk verstandiger om direct te investeren in een goede loopband. Wil je af en toe een beetje kunnen bewegen, dan zijn inklapbare loopbanden prima om te gebruiken. Daarbij komt ook dat een inklapbare loopband een stuk minder ruimte in beslag neemt, waardoor je deze eenvoudig kunt verplaatsen.

Ga verschillende loopbanden testen

Om uiteindelijk tot de beste loopband te komen, is het aan te raden om ze eenvoudigweg te testen. Dit kun je vaak doen in een sportzaak, waarbij er dan direct kan worden gekeken naar de manier waarop je loopt. Deze loopbanden zijn namelijk vaak aangesloten op een speciaal apparaat, die precies kunnen zien waar de drukpunten bij iedere stap die je zet zitten. Op basis van deze informatie kan er dan bijvoorbeeld worden beoordeeld of je een ander type loopband nodig hebt of dat deze voldoet aan de wensen die jij hebt en aansluit bij jouw doelstellingen.

Lees de ervaringen van anderen

Er zijn natuurlijk geen betere adviseurs, dan de mensen die ervaring hebben met een bepaalde loopband. Echter is het wel belangrijk dat je deze ervaringen op de juiste manier weet te filteren. Stel dat er wordt aangegeven dat de armleuningen van de loopband te hoog zijn en deze persoon is zelf 1,60 m en jij bent 1,85 m, dan is het goed om even zelf te kijken hoe hoog ze zitten. Bepaalde ervaringen kunnen namelijk heel erg persoonsgebonden zijn en hoeven dus niet op jou van toepassing te zijn. Gebruik deze ervaringen dus puur om je eigen bevindingen mee aan te vullen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat je mag verwachten.

advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie