Afbeelding
Foto: Pixabay

Aanvullend verzekeren of niet? Wij helpen je op weg

Partnercontent

Zoals we allemaal wel weten is het verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Je kunt er overigens ook voor kiezen om deze verzekering aan te vullen, als je denkt dat je niet genoeg hebt aan de basisverzekering. Misschien wil je wel extra behandelingen bij de fysiotherapeut in Bennekom of wil je je extra verzekeren als brildrager. In die gevallen kun je je aanvullend verzekeren. Twijfel je of een aanvullende verzekering handig voor jou kan zijn? Hieronder proberen we je op weg te helpen zodat de keuze voor jou snel gemaakt is.

Aanvullend verzekeren: wel doen

Een basisverzekering vergoedt de basiszorg. Denk daarbij aan afspraken bij de huisarts, psychologische zorg of medicatie. Het kan zijn dat je hier volgend jaar niet genoeg aan hebt. Misschien verwacht je wel een kaakoperatie of denk je meer fysiobehandelingen nodig te hebben dan normaal. In de laatste gevallen kan het dus verstandig zijn om te kiezen voor aanvullende verzekeringen. Door je aanvullend te verzekeren voor deze gevallen hoef je zelf helemaal niet of een stuk minder voor deze kosten op te draaien. Natuurlijk ga je wel meer premie betalen, maar dat is in veel gevallen lager dan de kosten die je moet betalen als je alleen een basisverzekering hebt.

Aanvullend verzekeren: niet doen

Als je goed in je vel zit, geen fysieke klachten hebt en geen spannende dingen zoals operaties hebt gepland: in een aantal gevallen is het ook níet nodig om je aanvullend te verzekeren. Door een aanvullende verzekering af te sluiten betaal je alleen maar meer premie. Zonde als je hier dan geen gebruik van gaat maken. Zet daarom alles voor jezelf op een rij wat voor ziektekosten je volgend jaar verwacht te maken. Als je bijvoorbeeld alleen twee keer in het jaar naar de tandarts moet voor controle, is het niet nodig om je aanvullend te verzekeren voor de tandarts.

Hak de knoop door

Om antwoord te geven op de vraag of je je daadwerkelijk aanvullend wil gaan verzekeren, is het dus goed om alles even voor jezelf op een rij te zetten. Daarna kun je de premies van de zorgverzekering – inclusief de aanvullende verzekeringen – met elkaar vergelijken. Misschien liggen de premies wel een stuk lager dan verwacht en is de keuze makkelijk gemaakt om ook te kiezen voor een aanvullende verzekering. Zorgverzekeringen vergelijken is trouwens zo gepiept: je hoeft alleen maar jouw gegevens in te vullen en vervolgens verschijnen de goedkoopste en beste zorgverzekeringen op een rij. Daarna kun je eventueel gaan overstappen naar jouw nieuwe zorgverzekeraar.

advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie