Afbeelding
Afbeelding van Alexander Fox | PlaNet Fox via Pixabay

Bennekomse zzp’ers opgelet: zo loop je nooit meer btw-teruggave mis

Partnercontent

Ben je als ondernemer in Bennekom actief, maar reis je regelmatig naar andere plaatsen in Nederland? Dan is het wel zo prettig als je kan besparen op deze gemaakte reiskosten. Als je veel afreist in een maand ben je hier een flink bedrag aan kwijt. Het bijhouden van alle bonnetjes en transacties is nogal een gedoe en bij een warrige boekhouding kan het voorkomen dat je een gedeelte van het bedrag niet kunt declareren. Om dit te voorkomen bestaat er de zzp tankpas. Met deze tankpas hou je op overzichtelijke wijze al je gemaakte reiskosten bij. 

Gebruik de tankpas bij ieder tankstation in Nederland

Met de tankpas kun je bij ieder tankstation in Nederland terecht, en bovendien bij 55.000 pompen in het buitenland. Wat de pas zo handig maakt, is dat er automatisch een overzicht wordt gemaakt van je transacties. Je hoeft dus niet langer bonnetjes te bewaren, want de tankpas zet het allemaal voor je op een rijtje. Ieder kwartaal ontvang je een factuur waar alle kosten op vermeld staan. Dit zorgt voor overzicht en rust als je de kosten gaat declareren bij de Belastingdienst. Bovendien loop je niet meer het risico dat je een bonnetje verliest en zo een gedeelte van de btw-teruggave mist. 

Een tankpas komt van pas als je voor je werk heel Nederland doorrijdt, maar ook als je kleine afstanden afreist. Daarnaast kun je benzinekosten besparen omdat je altijd op de hoogte bent van de pompprijzen bij jou in de buurt. De app die bij de tankpas hoort geeft namelijk aan waar alle tankstations in Nederland zich bevinden en welke momenteel het meest voordelig zijn. Mochten de benzineprijzen in Bennekom hoog liggen, dan kun je in de app zien waar je beter kunt tanken. 

Wat kan de tankpas je nog meer bieden?

Bij het aanschaffen van een tankpas komen vele voordelen kijken. Zo kun je parkeerkosten die je maakt ook dekken met de pas. De aanschaf van auto vloeistoffen, waaronder koelvloeistof, olie, antivries en ruitenwisservloeistof, kunnen met de tankpas worden gedaan. Daarnaast kunnen zelfs car wash kosten met de pas worden gedekt. Mocht je af en toe met het openbaar vervoer willen reizen, dan kan dit ook met de tankpas. Alle reiskosten heb je zo op overzichtelijke wijze bij elkaar. 

Je bent vrij om zelf aan te geven van welke functies je gebruik wil maken. Als je bijvoorbeeld alleen in Nederland reist kun je de optie om in het buitenland te tanken uitschakelen. Ook kun je ervoor kiezen om parkeerkosten los te houden. Andere opties zijn om een tank limiet in te stellen zodat je nooit over de gekozen grens zal gaan. Via het portaal kun je altijd je voorkeuren aanpassen. Stel dat je ineens op zakenreis moet naar het buitenland, dan kun je de optie om in het buitenland te tanken snel weer inschakelen. Overigens zal het maandelijkse bedragje dat je betaalt voor de pas altijd gelijk blijven. De prijs zal niet veranderen op basis van de voorkeuren die je opgeeft. 

advertentie
advertentie