Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ga mee met de SEO trends van 2022

24 februari 2022 om 00:00 Partnercontent

Zoekmachines veranderen hun methode om websites in de zoekresultaten te positioneren regelmatig. Het maakt dat het voor ondernemers en marketeers cruciaal is om op de hoogte te blijven van de laatste SEO trends. Wat werkt goed in 2022? Welke manier om hogere posities in de zoekresultaten te behalen kun je beter laten schieten dit jaar? Een online marketing bureau kan je ervan op de hoogte brengen. Daar ondernemers zelf de tijd vaak niet hebben om zich te focussen op de SEO strategie voor hun website, schakelen zij steeds vaker een externe SEO specialist in. Ook omdat de noodzaak van hoge posities in de zoekresultaten groter wordt. Consumenten doen hun aankopen immers steeds vaker online in plaats van in een fysieke winkel.

Zet in op het optimaliseren van de content op je website 

Een van de SEO trends voor 2022 is het groeiende belang van sterke content op een website. Niet alleen is het belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen. Ook zou de huidige content geoptimaliseerd moeten worden op veel websites. Bij het optimaliseren van content kun je denken aan het toevoegen van tussenkopjes, het verbeteren van de leesbaarheidsscore hiervan en het toevoegen van een korte FAQ onderaan de pagina. Vergeet ook het nut van de META-data van een pagina niet. Kijk nog eens, of je deze voor iedere pagina van je website toegevoegd hebt! Een internet marketing bureau kan een zoekwoorden onderzoek uitvoeren, welke helpt te achterhalen welke zoekwoorden relevant zijn voor het creëren van nieuwe content. Deze nieuwe content moet toegespitst zijn op het beantwoorden van de vraag die de bezoeker heeft.

Vergroot je kans om in een snippet terecht te komen

Het zal je wellicht eerder al zijn opgevallen: bovenaan de zoekmachine zie je tegenwoordig steeds vaker een snippet. Het is een kort stukje tekst van een website, welke vaak direct de vraag beantwoordt die je ingevoerd hebt in het zoekveld. Wil je meer weten? In dat geval is de kans groot dat je op de URL onder zo’n snippet klikt. Het toont aan hoe belangrijk het voor websites is om deze positie te bemachtigen in de zoekresultaten. Dit doe je door bijvoorbeeld in te zetten op de FAQ onderaan, welke reeds als suggestie werd genoemd om content te verbeteren. Voeg daarnaast infographics toe aan pagina’s en zorg dat iedere pagina een afbeelding heeft. Snippets zijn altijd gebaseerd op informatieve content. Zorg er dus voor dat je website niet alleen promotieteksten en productomschrijvingen omvat, maar ook een blog met kennisartikelen.

Optimaliseer de techniek achter je website

Een derde SEO trend voor 2022: het optimaliseren van de techniek achter een website. Des te sneller de website geladen wordt, des te fijner is dit voor een gebruiker. Ook een zoekmachine begrijpt dit, waardoor deze je website hoger in de zoekresultaten plaatst bij een korte laadtijd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie