Esther Lucassen en Theo Janssen poseren bij een huifbed en twee van Janssens schilderijen die op 18 november tijdens de expositie ook te zien zullen zijn.
Esther Lucassen en Theo Janssen poseren bij een huifbed en twee van Janssens schilderijen die op 18 november tijdens de expositie ook te zien zullen zijn. Dick Martens

Schilderijen van Theo Janssen bij Manege zonder Drempels

17 november 2023 om 16:00 Overig

BENNEKOM Het is alweer bijna half november, dat betekent dat in Spanje de boot van Sinterklaas al begint warm te draaien om binnenkort richting Nederland op te gaan stomen. In heel Nederland worden inmiddels al voorbereidingen getroffen om de Goedheiligman en zijn Pieten een warm welkom te gaan bezorgen. Zo ook bij de Manege zonder Drempels in Bennekom, maar daar gebeurt op 18 november als hij daar met zijn grote gevolg binnen komt rijden nog veel meer. 

Door Dick Martens

Inmiddels ook al traditiegetrouw is er weer een schitterende schilderijenexpositie, die dit jaar wordt verzorgd door Edenaar Theo Janssen. Onder het motto: ‘tradities moeten in stand worden gehouden’ belooft het weer een mooie dag te worden op de manege. Esther Lucassen, manager bedrijfsvoering van de Manege zonder Drempels en kunstenaar Theo Janssen kijken er al verlangend naar uit. Janssen (71) heeft alvast twee van zijn maar liefst 23 schilderijen, die hij op 18 november gaat exposeren, meegebracht. ,,Steden en skylines zijn het thema. Op deze schilderijen zie je New York en Lissabon, plaatsen waar ik ook ben geweest.” De ‘kennismaking’ tussen Janssen en de manege was een bijzondere. ,,Ik zocht een expositieruimte en fietste hier laatst langs en ik besloot eens binnen te lopen en rond te kijken. En van het een kwam het ander. Ik schilder vanuit inspiratie, gevoel en spontaniteit, maar bovenal met passie. Deze werken heb ik in driekwart jaar gemaakt, tijdens mijn revalidatieperiode na mijn heupoperatie. Voor mijn operatie borrelden er al veel ideeën op en erna ben ik aan de slag gegaan. Mooi, dat ik nu hier mag exposeren.” En de manege is er blij mee. ,,Geweldig, dat Theo dat wil doen”, glundert Esther. ,,Een van zijn schilderijen, een natuurschilderij, zal ook nog worden geveild. De expositie wordt om 10.00 uur geopend, dan start ook de oliebollenverkoop, om 14.00 uur is er voor kinderen de gelegenheid om te schilderen en om 16.00 uur komt Sinterklaas en zijn pieten.” Traditioneel is ook ‘de kerstkaart’. ,,Ook dit jaar heeft Mandy Nellestein weer een schilderstuk gemaakt, als basis voor de nieuwe kaart. Het werd Het Koepeltje aan de Hullenbergweg.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie