Vlnr:  Peter de Pater (wethouder gemeente Ede), Rein Nijhoff (winnaar naamwedstrijd), Helga Witjes (gedeputeerde provincie Gelderland) en Erik-Jan Bijleveld wethouder gemeente Wageningen)
Vlnr: Peter de Pater (wethouder gemeente Ede), Rein Nijhoff (winnaar naamwedstrijd), Helga Witjes (gedeputeerde provincie Gelderland) en Erik-Jan Bijleveld wethouder gemeente Wageningen)

Hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen wordt Pico Bello Pad

23 januari 2023 om 09:22 Overig

REGIO De naam voor de hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen wordt ‘Pico Bello Pad’. Gelders gedeputeerde Helga Witjes onthulde deze naam samen met de prijswinnaar, in aanwezigheid van wethouders Erik-Jan Bijleveld en Peter de Pater. Ruim 400 inzendingen kwamen binnen voor de naam. Een jury heeft deze naam gekozen vanwege de speciale herinnering aan de vroegere spoorlijn. 

Pico Bello Pad refereert aan de Bello stoomtrein, die vroeger tussen Ede via Bennekom de verbinding legde met de stad Wageningen. De hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen wordt 8,4 kilometer en maakt voor een groot deel gebruik van al bestaande fietsroutes. Deze worden de komende jaren verbeterd en met elkaar verbonden tot een hoogwaardige fietsroute. Daarmee ontstaat een veilige, comfortabele en snelle fietsverbinding die reizigers verleidt de fiets te pakken tussen Ede en Wageningen. De route gaat langs belangrijke woon-, werk-, studie- en vervoerlocaties en krijgt een aftakking naar de campus in Wageningen.

Gelders gedeputeerde Helga Witjes: “Met deze naam leggen we niet alleen de verbinding met de vroegere stoomtrein tussen Ede en Wageningen, maar de fietsroute wordt ook een pico-bello fietsroute waarmee we reizigers willen verleiden om te fietsen. Want we gaan steeds meer op pad en reizen veel. Om Gelderland bereikbaar te houden, maken we slim gebruik van het verkeersnetwerk van fietspaden, wegen, bus- en treinverbindingen. Provincie Gelderland stimuleert fietsen, want fietsen is gezond en een schone manier van reizen. We werken aan veilige fietspaden langs provinciale wegen. En helpen gemeenten bij het verbeteren of aanleggen van fietsroutes en veiliger maken van schoolfietsroutes. Samen werken we met gemeenten en Fietsersbond aan hoogwaardige fietsroutes voor mensen die op weg naar werk of school niet in de file willen staan.” De gemeenten Ede en Wageningen zijn verantwoordelijk voor de aanleg van het Pico Bello Pad. Provincie Gelderland draagt financieel bij.

De aanleg van de hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen is in Ede gestart aan de Kierkamperweg. In Wageningen wordt in februari gestart aan de Churchillweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie