Afbeelding

Gift voor Het Gastenhuis in Bennekom

Overig

BENNEKOM Op 22 november heeft het zorgechtpaar Caroline en Edwin Rienstra van Het Gastenhuis een gift ontvangen van bijna 950 euro, aangeboden door Joke Scherpenzeel en Dik Groenendijk van Kerkelijk Centrum Emmaüs uit Ede. Dit was mogelijk dankzij de inzameling van Ede-Doet-Bonnen in Emmaüs, aangevuld met een bijdrage van de diaconie van de Protestantse Gemeente Ede.

Het zorgechtpaar was uitermate verrast en zeer dankbaar voor deze bijdrage voor de aanschaf van een duo-fiets. Deze duo-fiets zal worden gebruikt om eropuit te trekken met de bewoners van het Gastenhuis.

De bewoners zijn mensen met dementie. In het Gastenhuis is plaats voor circa 21 bewoners. Mede dankzij de vele vrijwilligers kunnen allerlei activiteiten worden ontplooid, zoals zingen, handwerken, sport en spel, wandelen en binnenkort dus ook fietsen met de duo-fiets.

Vrijwilligers worden zoveel mogelijk ingezet op die activiteiten die zij zelf prettig vinden en er is nog steeds een grote behoefte aan vrijwilligers die zich willen inzetten voor de medemens met dementie. Het Gastenhuis Bennekom is geopend in 2020 en is gevestigd aan Pasteurlaan 14 in Bennekom.

Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie