Na een gedicht voorgedragen door Annemarie Willems en onder toeziend ook van burgemeester René Verhulst (rechts) kleurde de toren van de RK-kerk Oranje.
Na een gedicht voorgedragen door Annemarie Willems en onder toeziend ook van burgemeester René Verhulst (rechts) kleurde de toren van de RK-kerk Oranje. Dick Martens

RK-Kerk Bennekom in fraai Oranje licht

29 november 2022 om 22:54 Overig

BENNEKOM Orange the World, de wereldwijde campagne van UN Women tegen geweld tegen vrouwen vindt jaarlijks plaats tussen 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en 10 december, Internationale Mensenrechtendag. In meer dan 100 landen worden gebouwen oranje verlicht. Ook in Bennekom gebeurde dat.

Burgemeester Verhulst opent Orange the World-actie 

Dick Martens

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen. Dat vind ook burgemeester René Verhulst, die op het Van Slootenplein de Bennekomse campagne opende. ,,In 2022 is het thema in Nederland preventie; het samen voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen.” Vervolgens werd het oranje licht ontstoken in de toren van de Katholieke Kerk. Oranje staat voor dageraad en met de verlichting voor een positief nieuw begin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie