Fredi Adams (links) en Anja van Vloten willen 'heel' Bennekom oproepen om mee te gaan doen aan de Rotary Santa Run Bennekom.
Fredi Adams (links) en Anja van Vloten willen 'heel' Bennekom oproepen om mee te gaan doen aan de Rotary Santa Run Bennekom. Dick Martens

Motto?: Gezelligheid en goede doelen

Overig

BENNEKOM Terwijl Sinterklaas in Bennekom en wijde omgeving drukdoende is om alle kinderwensen te gaan vervullen doet ook de Kerstman al zijn intrede. Veel (hulp) kerstmannen- en vrouwen zijn er al gesignaleerd. Ook op deze gure vrijdagmiddag staan er ‘ineens’ twee op het Bart van Elst Plantsoen. Het zijn Anja van Vloten en Fredi Adams, beiden lid van Rotary Bennekom, die volop bezig zijn met de organisatie van de Rotary Santa Run Bennekom, die op 10 december, tijdens de Dickens Fair, gelopen zal gaan worden door het Bennekomse dorpscentrum en het buitengebied.

Rotary Santa Run Bennekom op 10 december

Dick Martens

,,We organiseren de Rotary Santa Run nu voor de tweede keer, maar die is inmiddels al een begrip gaan worden in Bennekom”, geeft het duo alvast een eerste schot voor de boeg. ,,Door veel te flyeren bijvoorbeeld, maar zeker ook omdat de vorige editie ook al een succes was. Het is een supergezellig evenement waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours wandelen of hardlopen voor het goede doel. Het parcours is echt voor iedereen die kan wandelen toegankelijk gemaakt. Ook met een kinderwagen of rollator kunnen de mensen meelopen. De Santarun is geen wedstrijd, maar het gaat om de gezelligheid en zeker ook om de goede doelen.”

Het fenomeen ‘Santa Run’ begon in 2008 als evenement van Rotary Club Gorinchem, vervolgens kreeg ‘de run’ navolging bij heel veel Rotary Clubs in het hele land. Zo werd de Rotary Santa Run in 2018 in maar liefst 52 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer € 400.000,00. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund. ,,Onze goede doelen zijn dit jaar ‘Tieners in Beweging’. Een project van Ziekenhuis Gelderse Vallei, waar de kinder- en jongerenafdeling wordt verbouwd en er plaats komt voor een tienerlounge. Daar wil men twee zogenaamde Game Bikes gaan plaatsen. Daarmee kan je gamen en sporten tegelijk. Het andere goede doel is ‘Pompen is Leven’, een project in Noord-Ghana, gericht op irrigatie op kleine akkers en dan met name op de teelt van gewassen in het droge seizoen. Het opleiden kost natuurlijk ook geld.” Om zoveel mogelijk geld te kunnen genereren aan die goede doelen stemden de 250 voorinschrijvingen op de Vlegeldag al tot tevredenheid. ,,Maar onze wens is 600 deelnemers. De inschrijfkosten zijn € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen en het mooie is dat je er nog een mooi kerstmannenpak, met baard, aan overhoudt. Dat moet dus al een stimulans zijn om mee te doen. Dit jaar zijn er drie afstanden: 11, 6 en 2,5 kilometer. Voor de kleinsten maken we er dit jaar ook nog eens een leuke puzzeltocht van. Voor er gestart wordt is hier in het Bart van Elst Plantsoen een gezamenlijke warming up die verzorgd wordt door Yo’s Gym Bennekom. Het inschrijfgeld gaat volledig naar de goede doelen, de kosten van het evenement hebben we met sponsorgeld weten te financieren.” Inschrijven of informatie: www.bennekom.rotarysantarun.nl

advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie