In een bomvolle kantine van de vv Bennekom gaan de jeugdleden uit hun dak bij de 1-0 van Cody Gakpo. Na de 2-0 van Davy Klaassen was het feest compleet.
In een bomvolle kantine van de vv Bennekom gaan de jeugdleden uit hun dak bij de 1-0 van Cody Gakpo. Na de 2-0 van Davy Klaassen was het feest compleet. Dick Martens

Oranje laat Bennekom-jeugd juichen

Overig

BENNEKOM Ook in de kantine van vv Bennekom was het maandagavond meer dan 80 minuten zuchten en zweten. Daar hadden zich heel veel jeugdspelers verzameld om gezamenlijk de wedstrijd Nederland-Senegal te komen bekijken. Veelal in het Oranje gehuld werd het volkslied luidkeels meegezongen, maar zakte het enthousiasme toch wat weg, omdat het in Qatar ploeterende Oranje maar niet wist te scoren. Maar met dank aan ‘de helden’ Andries Noppert, Cody Gakpo en Davy Klaassen werd het toch nog een ‘eind goed al goed’. De 2-0 overwinning zorgde uiteindelijk toch nog voor ‘een Bennekoms Oranje-feest’.

Isalotte (JO10): ‘Codi Gakpo is mijn superheld!’

Dick Martens

De wedstrijd, geprojecteerd op een immens groot scherm, kwam maar moeilijk op gang. Ook bij de Bennekomse jeugd. Al snel werd de aandacht verlegd richting de door de jeugdleiders ‘geserveerde’ drinkpakjes en chips. Even was er opwinding bij een kansje voor Nederland en een goede redding van Noppert, maar de 0-0 ruststand was toch een lichte teleurstelling. Die sloeg bij de 10-jarige Bram, speler van de JO10, Team 4, snel om in euforie. Niet door het spel van Oranje, maar omdat hij een heuse WK-bal had gewonnen bij de loterij. ,,Mooi hè”, ‘glunderde’ hij naar zijn teamgenoot Justin. ,,Daar kunnen we lekker straks samen mee gaan voetballen.”

Met de bal onder zijn arm geklemd richtte hij, evenals de bomvolle kantine, de aandacht weer op het scherm. Niet lang, want, vooral ook omdat het Oranje maar niet lukte om te scoren, waren nu de frietjes en kroketten interessanter. De wedstrijd werd weer interessanter toen Memphis Depay inviel. ,,Nu gaan we winnen”, juichte Justin. In de absolute slotfase veranderde ‘de kantine’ toch weer in een kolkend stadion, nadat eerst Gakpo voor de 1-0 had gezorgd en Noppert een paar fantastische reddingen verrichtte. Vervolgens ging het dak er toch nog af nadat Klaassen de score verdubbelde. ,,Cody Gakpo is mijn superheld”, gilde Isalotte (10), ook speelster bij de JO10. ,,Hij was de beste. Maar dat wist ik al.” Het was al met al een geweldige avond voor de Bennekom-jeugd. Met dank aan de organisatie die voor dat mooie Oranjefeest had gezorgd.

advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie