In een bomvolle kantine van de vv Bennekom gaan de jeugdleden uit hun dak bij de 1-0 van Cody Gakpo. Na de 2-0 van Davy Klaassen was het feest compleet.
In een bomvolle kantine van de vv Bennekom gaan de jeugdleden uit hun dak bij de 1-0 van Cody Gakpo. Na de 2-0 van Davy Klaassen was het feest compleet. Dick Martens

Oranje laat Bennekom-jeugd juichen

Overig

BENNEKOM Ook in de kantine van vv Bennekom was het maandagavond meer dan 80 minuten zuchten en zweten. Daar hadden zich heel veel jeugdspelers verzameld om gezamenlijk de wedstrijd Nederland-Senegal te komen bekijken. Veelal in het Oranje gehuld werd het volkslied luidkeels meegezongen, maar zakte het enthousiasme toch wat weg, omdat het in Qatar ploeterende Oranje maar niet wist te scoren. Maar met dank aan ‘de helden’ Andries Noppert, Cody Gakpo en Davy Klaassen werd het toch nog een ‘eind goed al goed’. De 2-0 overwinning zorgde uiteindelijk toch nog voor ‘een Bennekoms Oranje-feest’.

Isalotte (JO10): ‘Codi Gakpo is mijn superheld!’

Dick Martens

De wedstrijd, geprojecteerd op een immens groot scherm, kwam maar moeilijk op gang. Ook bij de Bennekomse jeugd. Al snel werd de aandacht verlegd richting de door de jeugdleiders ‘geserveerde’ drinkpakjes en chips. Even was er opwinding bij een kansje voor Nederland en een goede redding van Noppert, maar de 0-0 ruststand was toch een lichte teleurstelling. Die sloeg bij de 10-jarige Bram, speler van de JO10, Team 4, snel om in euforie. Niet door het spel van Oranje, maar omdat hij een heuse WK-bal had gewonnen bij de loterij. ,,Mooi hè”, ‘glunderde’ hij naar zijn teamgenoot Justin. ,,Daar kunnen we lekker straks samen mee gaan voetballen.”

Met de bal onder zijn arm geklemd richtte hij, evenals de bomvolle kantine, de aandacht weer op het scherm. Niet lang, want, vooral ook omdat het Oranje maar niet lukte om te scoren, waren nu de frietjes en kroketten interessanter. De wedstrijd werd weer interessanter toen Memphis Depay inviel. ,,Nu gaan we winnen”, juichte Justin. In de absolute slotfase veranderde ‘de kantine’ toch weer in een kolkend stadion, nadat eerst Gakpo voor de 1-0 had gezorgd en Noppert een paar fantastische reddingen verrichtte. Vervolgens ging het dak er toch nog af nadat Klaassen de score verdubbelde. ,,Cody Gakpo is mijn superheld”, gilde Isalotte (10), ook speelster bij de JO10. ,,Hij was de beste. Maar dat wist ik al.” Het was al met al een geweldige avond voor de Bennekom-jeugd. Met dank aan de organisatie die voor dat mooie Oranjefeest had gezorgd.

advertentie
Afbeelding
Inzamelen voor de Voedselbank 29 nov, 10:01
Afbeelding
Regelmatige zege DVO 27 nov, 10:50
Afbeelding
Aad van den Berg: ,,Geen crisis bij Bennekom’’ 26 nov, 19:57
Afbeelding
Rijzende ster op podium bij Live Stage Marnix 25 nov, 11:06
Logo
Afbeelding
Orange The World kleurt ook Bennekom oranje: ‘Geweld tegen vrouwen moet stoppen’ 23 nov, 13:43
Afbeelding
Fietsster gewond door aanrijding in Dorpsstraat 23 nov, 06:59
Afbeelding
Motto?: Gezelligheid en goede doelen 22 nov, 20:58
advertentie