John van Lottum speelt op 1 december een demonstratiewedstrijd padel in Bennekom
John van Lottum speelt op 1 december een demonstratiewedstrijd padel in Bennekom Mante Schneider

John van Lottum padelt bij Keltenwoud

21 november 2022 om 22:41 Overig

BENNEKOM Voormalig proftennisser John van Lottum speelt op 1 december een demonstratiewedstrijd padel bij Tennis- en Padelvereniging Keltenwoud in Bennekom. Dit doet hij bij gelegenheid van de overhandiging aan hem van het eerste exemplaar van de Padelwijzer, geschreven door Keltenwoud-lid Marjo Gruisen. 

Als proftennisser stond John van Lottum in de negentiger jaren in de wereldtop. Nu is hij werkzaam in de padelwereld en speelt een aardig potje padel. Dat laatste zal hij op donderdag 1 december tussen 18.15 en 19.00 uur laten zien bij Keltenwoud. In een gelegenheidskoppel met Natalie van der Horst-Plageman uit Bennekom zal hij spelen tegen Mark Bogers en Isa Miralles. Toeschouwers zijn van harte welkom op het padelpark aan de Langschoterweg 9 in Bennekom.

Marjo Gruisen heeft de Padelwijzer samengesteld na een zoektocht naar toegankelijk materiaal over padel. Zij verzamelde informatie over de topspelers en -speelsters, de betekenis van termen als ‘bandeja’ en ‘bajada’, wat ‘WPT’ betekent, waar de sport vandaan is gekomen en wat de juiste techniek en tactiek is om het spelletje te spelen. Door er veel over te lezen, ernaar te kijken, erover te praten en vooral ook door zelf te spelen, kwam zij achter een heleboel dingen. Dat vond Marjo zo leuk, dat zij  dacht dat dit voor anderen ook wel interessant zou kunnen zijn. Dit werd dus de Padelwijzer, bedoeld als wegwijzer in padelland.

Op 1 december is de ‘Padelwijzer’ tegen een gereduceerd tarief, 12,50 euro in plaats van 15 euro, aan te schaffen. Het boekje is ook te bestellen in het clubhuis van Keltenwoud, via www.padelwijzer.com of de boekhandel.

“Bij mijn weten is dit het eerste Nederlands boek(je) dat over allerlei aspecten van padel gaat”, aldus Marjo Gruisen. “Het belicht op een illustratieve manier (foto’s, filmpjes via QR-codes) de verschillende soorten padelslagen, de beroemde spelers en speelsters, waaronder ook de Nederlandse en Belgische, het eigen taaltje van padel, de verschillende soorten wedstrijdcircuits en vele leuke weetjes. Ik heb de verkoopprijs zo laag mogelijk gehouden, zodat alle echte padelliefhebbers het boekje kunnen aanschaffen. Als ik uit de kosten (voor drukwerk, ontwerp, logistiek, opslag- en verkoopkosten) kan komen, ben ik al tevreden”, aldus de samenstelster. “Maar echt blij word ik, als mensen het een toegankelijk en leuk boekje zullen vinden. Daar hoop ik op.”  

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie