Het Bennekomse Boertje.
Het Bennekomse Boertje. gertbudding.nl

Uit het dorp

5 oktober 2022 om 14:52 Overig

Wie 2 jaar geleden dacht dat het zonneveld op het WUR-terrein achter Nergena van de baan was, mag die mening bijstellen. Na handtekeningenacties onder leiding van buurtbewoners en anderen die het gras helemaal groen wilden houden én een hele aparte actie rond het stemgedrag van een van de CU-raadsleden, ging het toen niet door. Inmiddels, na tussenkomst van de rechter eind vorig jaar, is alles terug bij af. B&W van Ede, weer met de CU in de gelederen, wil het zonneveld alsnog. Het voorstel is in aantocht.

Een andere discussieronde is er, morgen al, over de startplannen van de Albert Heijn projektontwikkelaar. Gewone mensen mogen daar nog niks zeggen. Alleen de raadsleden mogen hun mening geven over de papieren die ze nu hebben. Voorstel van B&W is dat ongewijzigde aanname volgt.
Intussen is wel duidelijk geworden dat het in dit geval over een Bennekom-ingrijpende operatie gaat. Een parkeergarage onder een groot stuk van het dorp is een spannende onderneming. Benieuwd wanneer daarover openheid komt en we allemaal kunnen gaan begrijpen wat de voordelen en gevolgen zijn. Daarbij valt op dat de gemeente het hele Broekakkerplein aan de ontwikkelaar wil weggeven, want daaronder komt een stuk garage. Het oude kerkpad vanaf de Hogeweg is in eigendom dan ineens een doodlopende straat. De eigenaar zou er ooit een hek kunnen zetten. En wat gebeurt er als de 30 appartementenbewoners hun auto’s gemakkelijker bovenop zetten, in plaats van in het voor hen afgesloten deel beneden? Moet Joost Mekking straks recht van overpad aanvragen als hij de achterdeur uit wil? Vragen die vast een antwoord hebben, maar waarover we als gewone Bennekommers nog maar weinig weten. Je hoopt dan dat de Dorpsraad de boel in de gaten heeft, maar is dat zeker?

Intussen blijven we natuurlijk allemaal blij met het dorp en de mooie winkels die we hebben. En niet alleen in de Dorpsstraat, maar ook nog in de buurt. Koop eens een mooi bakje viooltjes bij Den Engelsen op de hoek van de Irenelaan, een kleine winkel die van vader op zoon al meer dan 60 jaar bestaat. Steun uw eigen winkels!

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen…

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie