Het ontwerp van de nieuwe Albert Heijn in Bennekom.
Het ontwerp van de nieuwe Albert Heijn in Bennekom. Van den Tweel groep

Nieuwe Albert Heijn Bennekom met ondergrondse parkeergarage en groen dak

Overig

BENNEKOM Er is een startnotitie voor de herontwikkeling van Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Bennekom. Over een verzoek tot sloop en nieuwbouw wordt door de gemeente Ede met eigenaar Van den Tweel Groep al drie jaar gesproken. Er kwam een voorstel maar dat werd door de gemeente niet goedgekeurd ,,waarna de eigenaar door de wethouder werd uitgedaagd om met een goed voorstel te komen dat ook het parkeren oplost.”

Dat goede voorstel ligt er nu. Sloop, nieuwbouw en uitbreiding van de winkelruimtes en woningbouw zijn het uitgangspunt. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage. Het Broekakkerplein, dat nu als parkeerruimte wordt gebruikt, is eigendom van de gemeente en wordt voor een symbolisch bedrag verkocht aan de initiatiefnemer met als voorwaarde een gratis openbare ondergrondse parkeergarage te bouwen.

SOCIALE VEILIGHEID De garage zal overdag voor iedereen bereikbaar zijn. ,,In het kader van de sociale veiligheid zal de garage op enig moment laat in de avond sluiten tot de volgende ochtend. De garage blijft toegankelijk voor mensen met parkeerrechten en spoedgevallen en ook het uitrijden van de garage blijft mogelijk.”

In de plannen is opgenomen om een extra terugliggende bouwlaag voor appartementen te bouwen en zodoende ook te voldoen aan de woningbouwopgave in de gemeente Ede en specifiek Bennekom. Het gaat hierbij om het vergroten van de (betaalbare) woningvoorraad met dertig procent sociale huur. Met de nieuwbouw van Albert Heijn en de komst van een ondergrondse parkeergarage wordt volgens de gemeente zowel bijgedragen aan een vitaal winkelcentrum en het vergroten van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Bennekom.

GROEN DAK Bedoeling is dat het dak van de tweede bouwlaag wordt voorzien van een groen dak ,,zodat de bewoners een aantrekkelijk uitzicht en woonklimaat hebben.” Op het dak van de derde bouwlaag kunnen zonnepanelen worden aangebracht. Er wordt nu gewerkt aan een stedenbouwkundig plan. 

advertentie
advertentie