Marcel van der Heijden, de beheerder van 't Laag, werkt alweer aan de nieuwe folder voor het komend seizoen.
Marcel van der Heijden, de beheerder van 't Laag, werkt alweer aan de nieuwe folder voor het komend seizoen. Dick Martens

Vrijwilligers? Nodig en altijd welkom!

Overig

BENNEKOM De zon brandt deze dinsdagmiddag op het fraaie gebouw van de Collage. Binnen is het koel en rustig. Normaal gesproken bruist het van de activiteiten, maar de kinderen van CNS-basisschool Wilhelmina vieren lekker vakantie, ook de buitenschoolse opvang is daardoor niet ‘bemenst’, alleen in de bibliotheek is er bedrijvigheid. Daar wordt vakantieliteratuur gescoord. Toch lijkt er in de keuken waar op maandag ‘koken voor mannen’ plaatsvindt uitbundig gekookt te zijn. Gekookt is er niet, afgewassen wel. Dat deed Marcel van der Heijden, beheerder van Sociaal Cultureel Centrum ‘t Laag, ook een van ‘de bewoners’ van de Collage. Drukker is hij echter met de voorbereidingen voor het komende seizoen.

’t Laag: De ontmoetingsplek van Bennekom. Van jong tot oud!

Dick Martens

,,Twee keer per jaar haal ik alle potten en pannen tevoorschijn en sop ik ook de kastjes helemaal uit”, verklaart Van der Heijden de stapels potten en pannen in ‘zijn’ keuken. ,,Hygiëne is belangrijk en noodzakelijk.” Dat verklaard te hebben is het bruggetje naar de activiteiten die er in ‘t Laag hebben plaatsgevonden en zeker ook weer gaan plaatsvinden, snel geslagen. ,,’t Laag bestaat al ruim 40 jaar en we zijn 11 jaar geleden samengegaan met de Collage. Helaas hebben we daardoor wel de nodige ruimte moeten afstaan. We hebben nu nog een vergaderruimte, die ook als leslokaal wordt gebruikt en de keuken voor de workshops. We zitten nu met meerdere partners in het pand.”

Onder leiding van ‘de nieuwe kapitein op het schip’, zoals Van der Heijden (63), zelf al acht jaar ‘in functie’, de in augustus 2021 aangetreden voorzitter Leo van den Berg introduceert, wordt er onder het motto ‘een nieuwe kapitein, een nieuwe koers’, achter de schermen alweer hard gewerkt om het programma 2022-2023 gestalte te geven. ,,We zijn van plan de vakantieperiodes gewoon open te blijven, dat gaat dit jaar al in. Vroeger waren we gesloten, maar we willen kijken of er in ieder geval cursussen door kunnen gaan, om mensen toch een plek te geven waar ze in die periodes ook naartoe kunnen om hun activiteiten te kunnen ontplooien.” De cursussen die in ‘t Laag plaatsvinden zijn onder andere tekenen, aquarelleren en Engels voor op reis. Ook repeteren er de leerlingen van de Guus Theaterschool. ,,Er worden ook reanimatiecursussen gehouden en kunnen mensen met een verstandelijke beperking aan activiteiten deelnemen. Er wordt gezamenlijk gegeten en er zijn spelletjesavonden. Zij worden begeleid door vrijwilligers, maar daar kunnen we nog wel een aantal nieuwe vrijwilligers bij gebruiken. Ook bekijken we de mogelijkheid of we een kinder kook-workshop van de grond kunnen krijgen. Hier zoeken we ook vrijwilligers voor. Ook Dei Gracia, het dispuut van een Christelijke Studentenvereniging vindt hier onderdak. Daarnaast staan we altijd open voor weer nieuwe ideeën. Onze nieuwe folder verschijnt in de week van de Vlegeldag.” 

Info: www.hetlaagbennekom.nl

advertentie
advertentie