Larissa Verhoeff, draagt haar gedicht 'Zo Zomer' voor. Ook pianist Erik Onnink en sopraan Tineke Roseboom leverden hun bijdrage..
Larissa Verhoeff, draagt haar gedicht 'Zo Zomer' voor. Ook pianist Erik Onnink en sopraan Tineke Roseboom leverden hun bijdrage.. Dick Martens

De ‘Lange lome zomeravond’ boeit

Overig

BENNEKOM In het fraaie Akoesticum gebouw gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne in Ede vinden er onder de titel ‘Tussenstation’, op vier vrijdagavonden in juli, een afwisselende serie optredens plaats. Van bijzonder theater tot elektrische popmuziek: elke avond is uniek. Afgelopen vrijdag kwamen onder de titel ‘De lange lome zomeravond lonkt, om de zomer te eren’, muziek, dans en poëzie samen. Gezien de stralende blauwe lucht en de aangename zomertemperatuur kon het niet toepasselijker. De Bennekomse Larissa Verhoeff, stadsdichteres van de gemeente Ede, maakte ook onderdeel uit van het gevarieerde programma.

‘Tussenstation’, een serie van theater & muziek

Dick Martens 

,,Het is zomers, een beetje festivalachtig”, legt Verhoeff, in de aanloop naar haar optreden, uit. ,,We ‘hoppen’ ook van locatie naar locatie. We beginnen in de grote zaal met licht klassieke muziek en poëzie, dan wordt het publiek door dansers begeleid naar de tuinzaal waar ook weer verrassende optredens gaan plaatsvinden en dan lopen we naar buiten, waar de avond wordt besloten met Ierse muziek en zang en waar ik ook weer mijn poëtische bijdrage aan mag leveren. In de tussentijd kan er ook nog genoten worden van heerlijk fingerfood.” 

Verhoeff zette zelf de toon met haar openingsgedicht ‘Zo Zomer’. ,,Het is een zogenaamd ‘klankgedicht’. De inspiratie daarvoor haalde ik uit werken van de onlangs overleden Remco Campert. Hij maakte ook prachtige klankgedichten. Vervolgens heb ik pianist Erik Onnink ‘zo gek’ gekregen om mij te begeleiden. Het is voor mij ook iets heel nieuws, maar erg leuk om te doen. Vervolgens gaat sopraan Tineke Roseboom zingen en daarbij verbind ik haar liederen met poëzie. Het eerste gedeelte is eigenlijk ‘een Bennekoms onderonsje’. Alle drie hebben wij Bennekomse roots. Heerlijk dat wij dat samen kunnen doen en ook nog eens voor een uitverkochte zaal.” De achtergrond, een fraaie zonnige foto van het Edese bos, maakte het plaatje compleet.

En dat ‘de zaal’ die fraaie mengeling van poëzie en zang van ‘het Bennekomse trio’ waardeerde was al snel duidelijk. Warm en bewonderend applaus was het bewijs. Ook het tweede deel van het programma boeide van het begin tot het eind. Een drietal dansers van 24 Dance Centre uit Ede, begeleid door pianist Erik Onnink en contrabassist Marinus van Grootheest verzorgden een stijlvol optreden, waarna de avond werd besloten door de band Tobermore, die het publiek vermaakte met hun traditionele Ierse en Amerikaanse volksmuziek, waarbij zelfs bij een aantal bezoekers ‘de voetjes van de vloer’ gingen. 

Ook Larissa Verhoeff en Tineke Roseboom leverden ook weer hun bijdrage. ,,Ik heb er geweldig van genoten”, aldus een stralende Verhoeff na afloop. ,,Ook het publiek volgens mij. We kregen direct al heel veel complimenten.” Na de slotakkoorden van Tobermore, werd al snel duidelijk dat de avond nog wel wat langer had mogen duren. 

advertentie
advertentie