Afbeelding

Koffie met verhalen over Mexico

Overig

BENNEKOM Marja van Galen gaat op 24 juli om 10.30 uur in de Ontmoeting in Bennekom verhalen vertellen over Mexico. Marja is een veelzijdige, enthousiaste duizendpoot; een vrouw die graag vertelt over haar reizen, kunst en lokale gebruiken en dit ook graag deelt met haar medemens. Zij gaat vertellen over de Indiaanse inheemse bevolking van Mexico, rituelen, de volkskunst en over hoe het Amate papier van boombast gemaakt wordt. 

In de zijzaal van de Ontmoeting is een kleine tentoonstelling uit haar eigen verzameling van Mexicaanse volkskunst en van haar eigen werk van Amate papier. 

Marja heeft 25 jaar lang samen met haar zus Puck Bramlage over de hele wereld gereisd met een rugzak en openbaar vervoer en is meermaals voor langere tijd in Mexico geweest, waar zij dan verbleven bij de inheemse bevolking en bij kunstenaars in Mexico Stad. Het uitgangspunt van deze reizen was het vastleggen van de tradities van de mensen en de volkskunst. Vooral textiel en papiermaken waren aan de orde, maar ook alle andere volkskunst werd vastgelegd op dia en video.

Het begon allemaal in 1985, waar de reis van drie maanden door het net geopende China ging. Twee vrouwen alleen en met een rugzak vol foto en film materiaal. Met openbaar vervoer. Dat bleek zo’n bijzondere en enorme uitdaging, dat er ieder jaar daarna een bijzondere verre reis goed voorbereid werd. 

De koffie en thee staan klaar. De toegang is gratis.

advertentie
advertentie