Anneke Borkent ontvangt uit handen van burgemeester René Verhuslt de Erepenning.
Anneke Borkent ontvangt uit handen van burgemeester René Verhuslt de Erepenning. Dick Martens

‘Dit is echt weer genieten’

27 mei 2022 om 08:41 Overig

115e CH Bennekom: reclame voor de paardensport 

BENNEKOM Een Concours Hippique op de kasteelweide van Landgoed Hoekelum, dat is al sinds 1951 een niet meer weg te denken Bennekoms evenement. Paardenliefhebbers kijken elk jaar weer reikhalzend uit naar dit festijn, echter corona zette een streep door de edities van 2020 en 2021. Maar de 115e editie kon tot opluchting van de paardenliefhebbers eindelijk weer doorgang vinden. En daarom stonden de gezichten van zowel deelnemers, bestuur en de honderden bezoekers, evenals het weer op ‘stralend’. Het werd een dag van pure reclame voor de edele viervoeters en hun sport in al haar facetten.

Dick Martens

Een van de exponenten van ‘het pure genieten’ was de voorzitter van CH Bennekom, Herman Ubbink. ,,We hebben het weer compleet opgezet, zoals het de bedoeling was, gelukkig hebben we weinig in hoeven boeten. Vooral de deelnemers en hun paarden van ‘de aangespannen rubrieken’, de tuigpaarden, de paarden van het Friese ras en de Hackneys zijn van een hoog niveau, maar ook met de springruiters zijn wij meer dan tevreden. Maar ook blij zijn wij met de onderdelen mennen en de Ride & Run, dat zijn deelnemers, die hardlopen met een pony aan een touw. Ook hebben we een onderdeel voor kinderen met een handicap, de 3 kilometer Step & Walk. Dat is ook geweldig om te zien. Maar we hebben ook een kinderhoek, die vroeger gevuld was met kermisattracties, maar nu als thema heeft: ‘Bewegen is gezond, maar vooral leuk’ en ook kunnen ze op de pony’s van de Harsloruiters rijden. Voor ieders wat wils dus. En dan hebben we nog een aantal spectaculaire en indrukwekkende demonstraties. Ja, dit is echt weer genieten.” Genieten, het toverwoord op die zo stralende Hemelvaartsdag. Het lag op ieders lippen, bij het elkaar weer ontmoeten, bij de prijswinnaars en ook bij de burgemeester van Ede, René Verhulst, die een fraaie en heel bijzondere Zilveren Erepenning mocht uitreiken.

,,We proberen elke vijf jaar van Zijne Majesteit een dergelijke penning te krijgen en tot nu toe heeft het Koninklijk Huis nog altijd toegestemd”, legt voorzitter Ubbink uit. ,,Ook dit jaar ontvingen wij die weer. Daar zijn wij Zijne Majesteit Koning Willem Alexander natuurlijk zeer erkentelijk voor. Die bijzondere penning wordt dit jaar als extra prijs toegekend aan de winnares van het concours eenspannen Hackneys kleine maat gereden door dames.” De meer dan gelukkige en trotse winnares werd na een spannende strijd Anneke Borkent, met haar paard Ardingly’s Hot Chocolate. Uit handen van burgemeester Verhulst mocht zijn naast een imposante bokaal ook de bijzondere Erepenning in ontvangst nemen. ,,Een geweldige eer”, aldus de winnares. ,,Waar ik erg trots op ben. Een overwinning doet altijd wel goed en als je dan ook nog een dergelijk bijzondere penning mag ontvangen is dat echt fantastisch.” Dat vond ook de eerste burger van Ede, die niet alleen de winnares roemde, maar de hele organisatie van het paardensportevenement. ,,Een prachtig evenement, voor de paardenliefhebbers, maar zeker ook voor de gemeente Ede. Een dag met zoveel inbreng van vrijwilligers die voor deze fraaie entourage hebben gezorgd.” Daarna was het ook nog genieten van een show van de Koninklijke stallen en demonstraties van topdressuuramazone Adelinde Cornelissen. Die ook zich- en hoorbaar genoot. ‘Genieten’ was het voor iedereen, de hele Hemelvaartsdag.

Topdressuuramazone Adelinde Cornelissen liet het publiek genieten van haar prachtige show.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie