Juf Mariëlle is het feestelijk middelpunt van haar afscheidsfeest op de Prinsenakker. Na 40 jaar in het onderwijs is het 'mooi geweest'.
Juf Mariëlle is het feestelijk middelpunt van haar afscheidsfeest op de Prinsenakker. Na 40 jaar in het onderwijs is het 'mooi geweest'. Dick Martens

‘De koningin van de Koningsspelen’

26 april 2022 om 13:13 Overig

Juf Mariëlle neemt afscheid van ‘haar’ Prinsenakker

BENNEKOM Ook Bennekom kleurde afgelopen vrijdag Oranje. Van alle kanten gingen honderden kinderen fraai uitgedost en veelal ook met het rood, wit en blauw op de wangen richting hun school, want daar stond alweer de 9e editie van de Koningsspelen op het programma. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Dat was ook op de Openbare Basisschool de Prinsenakker niet anders. Maar ‘hun’ dag kreeg nog een extra feestelijk tintje, met wel een ‘klein traantje’. De reden? Gevierd werd, dat Juf Mariëlle Bosch maar liefst 40 jaar in het onderwijs werkzaam is, maar ze nam daarmee, na 33 jaar op de Prinsenakker in dienst te zijn geweest, ook afscheid van ‘haar’ school.

Dick Martens

Nadat er eerst is genoten van een gezond Koningsdagontbijt verzamelden alle kinderen en leerkrachten zich op het al ‘sportief’ ingerichte schoolplein. Even uitrazen en dan wordt er een bonte veelal Oranje kring gevormd, waarin centraal opgesteld een kartonnen ‘camper-cabine’ met prominent het getal 40, staat. Juf Mariëlle is voor de ceremonie daadwerkelijk begint door de leerlingen van Groep 8, ‘haar’ klas, al gekroond met een kunstig hoofddeksel met de tekst: ‘Lieve Juf Mariëlle is 40 jaar ‘juf!’ Maar voor zij zowel letterlijk, als figuurlijk in het zonnetje wordt gezet worden de Koningsspelen 2022 officieel geopend met de nieuwste Koningsdagspelen-hit: FitTop10. Het hele schoolplein zingt en danst en verandert in een deinende vocale Oranje golf. Maar daarna is het toch echt tijd voor het feestje rondom ‘De Koningin van de Koningsspelen’, Juf Mariëlle. ,,Al 40 jaar juf”, aldus de lady-speaker. Een warm applaus en het ‘lang zal ze leven’ volgt.

Na te zijn bekomen van de eerste emoties en verrassingen neemt ze de microfoon over en spreekt ze de Oranje menigte met een stralende lach op haar gezicht toe. ,,Een bijzonder moment voor mij. Fijn, dat groep 8 ook letterlijk zo achter mij staat. Ik heb heel lang en met plezier op de Prinsenakker gewerkt en vind het leuk, dat ik ook ouders van wie ik nu de kinderen in de klas heb, hier weer heb gezien. Het is ook een spannende dag voor mij, wat gaat mij deze dag brengen, wat gaan ze allemaal voor mij doen, maar nu ik dit zie kan ik maar één ding zeggen: ‘Een groot applaus voor jullie zelf’.” De handen gaan op elkaar en vervolgens mag het feestvarken mooie, door alle klassen op grote vellen papier geschreven, geschilderde en geplakte felicitaties en wensen in ontvangst nemen. Lynn en Safana, leerlingen uit groep 8 zijn onder de indruk en vinden het jammer dat hun juf afscheid neemt. ,,Juf Mariëlle is gewoon een superlieve en aardige juf, waar we heel veel van hebben geleerd”, klinkt het in koor. ,,40 jaar in het onderwijs, is toch wel uniek”, legt ze na de festiviteiten uit. ,,Het is altijd mijn roeping geweest. Nu is het mooi geweest, ben bijna 61 en nog gezond en ga nu, zondag al, lekker met mijn man met de camper op reis. Een nieuwe fase in!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie