De 4e plaats tijdens de Wereldkampioenschappen tennis Dames 65-plus: v.l.n.r. Sylvia Lievers, Marjo Gruisen (Bennekom!), Thea Rietveld en Karen Peeters.
De 4e plaats tijdens de Wereldkampioenschappen tennis Dames 65-plus: v.l.n.r. Sylvia Lievers, Marjo Gruisen (Bennekom!), Thea Rietveld en Karen Peeters. Marjo Gruisen

Nederlandse Tennis -Toppers

18 november 2021 om 10:28 Overig

4e plaats WK Tennis 2021 Dames 65-plus

BENNEKOM Als je hoort dat de Wereldkampioenschappen tennis, voor dames 65-plus, op Mallorca plaatsvonden, dan krijg je er een beetje een vakantiegevoel bij. Marjo Gruisen kan wel een beetje lachen als ze op het gezicht van de verslaggever dat vakantiegevoel ziet ontstaan: “Oh…. Lekker ontspannen een balletje slaan en dan naar het zwembad en in de zon liggen!” “Ja, dat hoort er allemaal bij, maar het tennissen is bloedfanatiek”, zegt ze. “Jawel de dames zijn wel 65-plus, maar je moet wel goed van lijf en leden zijn, anders maak je geen schijn van kans!”

Wout Schotsman

Nee, natuurlijk moet je de dames niet tegenover de meiden van 30 zetten, die nu de internationale toernooien spelen, de dames die aan de 65-plus Wereldkampioenschappen meedoen zijn niet de minsten: daar zitten Wimbledondeelnemers tussen en tennisleraressen. Kortom: de 4 dames mogen best trots zijn op hun 4e plaats. Op de foto tonen ze hun medaille nog wat onwennig, Marjo heeft hem keurig klaargelegd voor het interview!

NOORD-KOREA We kennen Marjo nog van de reis die ze met haar zus maakte. De twee zijn nogal avontuurlijk van aard en toen ze de kans kregen een reis door Noord-Korea te maken, grepen ze die onmiddellijk aan, gewapend met camera (mocht eigenlijk niet….) en notitieblokjes en pen. Ze hadden de bedoeling Noord – Korea te laten zien, zoals toeristen die zien vanuit de bus. Dat is wat het regime je wil laten zien, maar stiekem zie je wel eens wat meer en dat neem je natuurlijk ook mee. Er zijn van die zussen die altijd samen optrekken. Marjo en Birgit doen dan ook meteen wat samen. Ooit maakten ze een boek met het verslag van die speciale reis om hun ervaringen met zoveel mogelijk mensen te delen.

TENNISKALENDER De zussen zijn tennisfanaten; het is hun passie en wat doe je dan als je altijd je kennis met anderen wilt delen? Dan maak je een tenniskalender. Het is een scheurkalender van een bescheiden dikte: die van een kloek boek. In een boek zijn gewoonlijk de beide zijden van een pagina bedrukt… dat is ook bij de scheurkalender van Birgit en Marjo Gruisen zo. Op de pagina van 1 januari natuurlijk de mededeling dat het Nieuwjaarsdag is, maar ook een uitspraak van André Agassi: “Het is geen toeval dat bij tennis de taal van het leven wordt gebruikt. Advantage, service, fault, break, love. De basisbegrippen van tennis zijn woorden van alledag, omdat elke wedstrijd een leven in een notendop is.” 

KENNIS VAN TENNIS Zo geeft de voorpagina steeds een wetenswaardigheid of een filosofische gedachte. De achterkant van elk kalenderblad is een bijdrage aan tennisgeschiedschrijving. De kalender is tevens een jaaragenda, maar noodgedwongen wel met een corona-voorbehoud. Want je weet het maar nooit in deze jaren van coronacrisis. De beide dames, Birgit en onze eigen Bennekomse Marjo Gruisen, delen hiermee hun aanzienlijke kennis van tennis. Je hoeft niet eens een vreselijke tennisfanaat te zijn om de kalender leuk te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie