WSDV houdt het Bennekomse Schooldamkampioenschap in clubgebouw De Doorbraak.
WSDV houdt het Bennekomse Schooldamkampioenschap in clubgebouw De Doorbraak. Robert-Jan van Steenbergen

Schooldamkampioenen

16 november 2021 om 21:35 Overig

De Plataan en Prinsenakker kampioen

BENNEKOM De pupillen van De Plataan en de welpen van De Prinsenakker mogen zich schooldamkampioen van Bennekom noemen. Sinds de opheffing van de plaatselijke damvereniging organiseert de Wageningse topclub WSDV nu in haar clubgebouw deze titelstrijd. 

De welpen uit de groepen 3 tot en met 6 en de pupillen (groepen 7 en 8) waren in één poule ingedeeld. Zowel De Plataan, als de Prinsenakker kwamen met één pupillen- en twee welpenteams naar De Doorbraak. Met de reserves meegerekend streden circa dertig kinderen om de prijzen. 

Na vijf ronden stonden de pupillen van De Plataan bovenaan. Zij wonnen vier wedstrijden en moesten in de laatste ronde alleen met een gelijkspel genoegen nemen tegen hun tweede welpenteam. De Prinsenakker eindigde hier als tweede. Bij de welpen toonde Prinsenakker 1 zich de sterkste. De Plataan 1 pakte met een puntje minder het zilver.

Eindstand: 1. De Plataan pupillen (9 punten), 2. De Prinsenakker pupillen (8 punten), 3. De Prinsenakker 1 welpen (5 punten), 4. De Plataan 1 welpen (4 punten), 5. De Prinsenakker 2 welpen (3 punten), 6. De Plataan 2 welpen (1 punt).

In verband met corona is het nog onzeker of de halve finale en finale van het kampioenschap van Gelderland worden verspeeld. Alle kinderen kregen een uitnodiging voor tien gratis damlessen. Neem voor meer informatie contact op met Gerard Zijlema via gejzijlema@gmail.com of 06-47917420.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie