De jaarlijkse Kerstkaart van de Manege zonder Drempels is dit jaar een ode aan Jopie Nellestein
De jaarlijkse Kerstkaart van de Manege zonder Drempels is dit jaar een ode aan Jopie Nellestein Mandy Nellestein

Na tegenslag met liefde door

26 oktober 2021 om 09:49 Overig

“Zo blij dat we weer mogen rijden!”

BENNEKOM De jaarlijkse kerstkaart van de Manege zonder Drempels is dit jaar een ode aan Jopie Nellestein, die 25 jaar lang de kerstkaart voor de Manege zonder Drempels ontwierp. Jopie overleed op 7 februari van dit jaar.

Wout Schotsman

TEGENSLAG De coronaperiode was (is?!) voor iedereen lastig. De huifbedden van de Manege mochten niet meer rijden….. Verdrietig voor de medewerkers en vrijwilligers die hun werk niet meer konden doen. Nog moeilijker wellicht voor de kinderen die hun ontspannende ritjes op het huifbed moesten missen.  De Manege had nog meer tegenslag: Behalve Jopie Nellestein overleed ook Anja van Velsen, al vanaf 1986 actief voor de Manege en vanaf 2000 bedrijfsleider. In één jaar twee mensen moeten missen die zoveel betekend hebben voor de Manege, dat is een zware klap. Oktober 2021 lijkt een soort nieuw begin.

MET LIEFDE DOORGAAN “We zijn zo blij dat we weer mogen rijden!” De medewerkers en de vrijwilligers zijn weer aan het werk dat ze met zoveel liefde doen. Dit jaar is er toch ook weer een kerstkaart en een schilderijententoonstelling. Daarmee wordt elk jaar best veel geld verdiend voor de Manege. 

Mandy Nellestein zet het werk van haar moeder voort. Jarenlang was ze er al bij betrokken.  De kerstkaart van dit is een ode aan haar moeder: op de kaart haar geboortehuis aan de Lunterse Dorpsstraat en Jopie met haar vader ervoor, in het romantische winterlicht en dat van de lantaarnpalen.

ACTIES In de eerste week van november, zijn de kerstkaarten weer verkrijgbaar, in zo’n 50 winkels in de regio. En uiteraard via de website van de Manege! Op 12 en 13 november de jaarlijkse schilderijententoonstelling, met uiteraard werken van Jopie en Mandy Nellestein, en hun cursisten, alles ten bate van de Manege zonder drempels. Elk jaar een belangrijke financiële ondersteuning voor het werk van de Manege! De schilderijententoonstelling is op vrijdag geopend van 14 tot 21 uur en op zaterdag van 10 - 17 uur. Op zaterdag bezoekt Sinterklaas ook de tentoonstelling. Met een verrassing voor de manege?…

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie