Het Van Slootenplein kleurt geel dankzij de HVOB grote boodschappentassen!
Het Van Slootenplein kleurt geel dankzij de HVOB grote boodschappentassen! Wout Schotsman

De HVOB deelt prijzen uit

27 oktober 2021 om 09:47 Overig

Jubileumactie samen met ondernemers

BENNEKOM Zaterdag 23 oktober, tegen 11 uur. Om een of andere reden wordt het steeds drukker op het Van Slootenplein. Vanuit de muziektent hoor je een toenemend geroezemoes, alsof men ergens op wacht. Totdat een heer de muziektent ingaat en de microfoon pakt. Hij kucht om de aandacht te trekken. Plotseling is het stil op het Van Slootenplein. “Dames en heren, als voorzitter van de Historische Vereniging Oud – Bennekom, heet ik u allemaal welkom…..”

Wout Schotsman

“U zult  allemaal wel op een of andere manier gehoord hebben dat de HVOB 75 jaar bestaat. Dat vieren  we samen met de bevolking van Bennekom. Onze jubileumcommissie had daar een uitgebreid plan voor gemaakt, maar toen kwam corona… Een actie samen met de Bennekomse ondernemers kon wel doorgaan. Maar laat ik de jubileumcommissie daarvoor zelf het woord geven! Hanske Gijsbertsen, samen met Els Rooswinkel organisator van de actie, vertelde van de voorwerpen die in de etalages verstopt waren. Voor de Bennekommers was het de kunst die voorwerpen op te sporen en op een lijst het nummer van het voorwerp en de naam van de winkel te noteren. Hoe meer juiste combinaties, hoe meer kans op de hoofdprijs van de 94 door de ondernemers ter beschikking gestelde prijzen. De 94 prijzen werden uitgereikt door (oud-) ondernemer Roel Hartman. De 1e prijs was voor Neela Nolten: een volle krat met artikelen, van Albert Heijn. De 2e prijs voor Ieke van Driel: een overvolle big shopper van de PLUS. De 3e prijs voor de familie Van den Broek: een waardebon van 50 euro, van Restaurant Monte e Mare. De 94 prijswinnaars kregen natuurlijk ook van de HVOB zelf een prijs: een big shopper met opdruk HVOB en afbeeldingen van het Bennekom van vroeger. Boven nog een ingenieus blikken doosje, met pepermuntjes erin HVOB - opdruk erop.

HVOB In zijn openingsspeech merkte de voorzitter op dat de Vereniging weliswaar ‘Historisch’ heet, maar daarom nog niet alleen door ouderen geleid hoeft te worden en dat jongeren ook zeer welkom zijn. Of het ermee te maken had bleef onduidelijk, maar een groot deel van de prijzen werd afgehaald door kinderen.....

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie