Sempeta thuis bij zijn moeder.
Sempeta thuis bij zijn moeder. Ronnie Dankelman

Statiegeldactie Liliane Fonds bij AH Bennekom

28 september 2021 om 13:34 Overig

BENNEKOM Sempeta uit Kenia heeft een droom: hij wil chirurg worden. Maar kun je dromen waarmaken als je in armoede opgroeit in een ontwikkelingsland én een handicap hebt? Het Liliane Fonds gelooft van wel en steunt hem en duizenden andere kinderen bij het verwezenlijken van hun droom. Het Liliane Fonds verbetert de levenskwaliteit van kinderen met een handicap. Samen met lokale partnerorganisaties wordt hun leef-, speel- en leerwereld toegankelijker gemaakt en wordt er bijgedragen aan een inclusieve samenleving waarin meedoen mogelijk is, ondanks een handicap.

Door kinderen weerbaar te maken en zo zelfstandig mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij wordt een vicieuze cirkel doorbroken. Ouders wordt geadviseerd zich te verenigen, zodat hun stem in de gemeenschap meetelt en overheden worden aangesproken op hun verantwoordelijkheden. Want meedoen is geen gunst, maar een recht. 

Bij Albert Heijn in Bennekom kunnen klanten in de maand oktober hun statiegeld doneren voor het Liliane Fonds en een bijdrage leveren aan een wereld waarin ook kinderen met een handicap in de armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie