Janneke Postma op de plek van de zoldermarkt. Ze verkoopt onder meer dameskleding.
Janneke Postma op de plek van de zoldermarkt. Ze verkoopt onder meer dameskleding. Lisette Ruzius.

Zoldermarkt tijdens Burendag

13 september 2021 om 23:06 Overig

BENNEKOM Bewoners van de Algemeer in Bennekom houden op zaterdag 25 september van 9.30 tot 13.00 uur weer een zoldermarkt. Dit doen zij in het kader van Burendag. Het is de vierde keer dat de markt wordt gehouden. “De vorige edities waren heel leuk, omdat er steeds meer mensen op af kwamen. Dat is ook niet zo gek, want we verkopen leuke dingen, geen rommel,” vertelt Janneke Postma, één van de deelnemers. 

Postma doet mee aan de markt omdat ze het ontzettend gezellig vindt om samen met de buren iets te organiseren. “Het is goed om contact te hebben en we niet allemaal op een eilandje leven.” De rommelmarkt is net als in 2019 tegelijk met de Kerkpleinmarkt in het centrum van Bennekom. Deze markten zijn daarom te combineren, want het is ongeveer vijf tot tien minuten lopen van het Kerkplein naar de Algemeer.

Wat verschilt met voorgaande edities, is corona. Postma verwacht dat het daarom dit keer anders zal zijn. “Ik denk dat meer mensen op onze zoldermarkt afkomen, omdat het een uitje is en die hebben we al zo weinig.” Als coronacoördinator tijdens het evenement zorgt de Bennekomse ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. “We hebben looproutes en vragen mensen om anderhalve meter afstand te houden.”

De zoldermarkt wordt gehouden tussen de Margrietlaan en Selterskampweg. Dit deel van de Algemeer is tijdens de markt afgesloten voor het verkeer. De bewoners ruimen deze dag hun zolder en garage op. Er wordt van alles verkocht, zoals speelgoed, spelletjes, puzzels, kleding, brocante, woonaccessoires en gereedschap. “Ik verkoop deze dag dameskleding en kinderkleding voor baby’s tot een jaar”, vertelt Postma. 

De entree voor de markt is kosteloos en in omliggende straten kan gratis worden geparkeerd. Bij slecht weer gaat het evenement niet door. Dit wordt gemeld op facebook.com/zoldermarktalgemeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie