Interactieve lezing IVN over weidevogels

9 februari 2024 om 07:46 Natuur en milieu Deel je nieuws

Kunnen landbouw en natuur samengaan? Biedt dit samengaan een goede leefomgeving voor de weidevogels? Bedreigingen zijn er van alle kanten, maar kansen zijn er ook.

Het werk van de vrijwilligers is bij het weidevogelbeheer van groot belang. Zij spelen waar mogelijk in op de kansen. Daarbij is het heel belangrijk dat landbouw en natuur samenwerken. En dat beide ruimte krijgen én benutten voor biotoopaanpassing ten gunste van weidevogels. Dan is er op de lange termijnperspectief op behoud van onze weidevogels. Op de korte termijn kunnen we al aan de slag, bijvoorbeeld met scholeksterplatforms.

Kom ook naar de inspirerende IVN-lezing over weidevogels van onze gedreven weidevogelkenner Roelof de Jong. Uiteraard krijg je op deze interactieve lezing veel beelden van de weidevogels te zien. Maar er is ook discussie en veelinteractie.Roelof is al vele jaren de kartrekker van het weidevogelbeheer in het Binnenveld. 

De lezing is op woensdag 14 februari in IVN gebouw De Groenhof, Prins Willem Alexanderpark 317 Veenendaal. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie