Het Britse duo Foreign Affairs, treedt woensdag 14 februari op bij Live Stage Marnix in Boerderij Hoekelum.
Het Britse duo Foreign Affairs, treedt woensdag 14 februari op bij Live Stage Marnix in Boerderij Hoekelum. PR Purnell

Furore makend Brits duo bij Live Stage Marnix in Bennekom

8 februari 2024 om 11:24 Muziek

BENNEKOM Ze speelden al op het beroemde Glastonbury festival en zijn nu op 14 februari ook te zien op het podium van Live Stage Marnix: het aanstormende Britse country rock duo Foreign Affairs. 

door Marianne Koster

De broers Adam en Lawrence Purnell uit Bristol zingen en spelen al hun hele leven samen. Ze groeiden op met muziek van Bach tot Springsteen en alles daar tussenin. In hun muziek zijn veel invloeden terug te horen maar de broers werden toch het meest geraakt door traditionele Americana en de pure muziek van Emmylou Harris en Texaanse songschrijvers als Rodney Crowell. 

SKYPE

In hun tienerjaren begonnen ze zelf te componeren. Toen Adam naar Brussel verhuisde voor een klassieke gitaarstudie gingen ze over op Skype voor het maken van nieuwe liedjes. Tijdens één van die muzikale sessies op lange afstand ontstond de naam van hun band, Foreign Affairs. 

Hoewel de broers veel countrynummers schreven, speelden ze als beginnende band eigenlijk nooit voor een echt countryminnend publiek. Dat veranderde toen ze in 2017 werden benaderd om het voorprogramma te verzorgen tijdens een grote Britse tournee van Frankie Ballard. Foreign Affairs speelde zich in de kijker en hun muziek werd gedraaid door invloedrijke BBC-presentatoren. 

VALENTIJNSDAG

Zoek je nog een verrassend uitje voor je lief, reserveer dan snel tickets voor dit concert. Het zou weleens één van de laatste keren kunnen zijn dat Adam (gitaar, zang, percussie) en Lawrence (leadzang, gitaar, percussie) in een huiskamerachtige setting te zien zijn. Om een Britse muziekrecensent te citeren: ,,Met een podiumpresentatie die bijna net zo indrukwekkend is als hun songwriting zijn deze broers klaar om grotere podia te betreden.” 

Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop via reservering@livestagemarnix.com.

WINACTIE
Een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad maakt kans om twee vrijkaarten te winnen. Heb je nooit eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, laat dan voor 11 februari via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag wilt winnen. Meer info via www.livestagemarnix.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie