PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Bennekom

Johannes-Passion op 24 februari in Oude Kerk in Bennekom: ‘Dit moet je echt komen meemaken’

Muziek Tips van de redactie
Foto: Dick Martens
vr 2 feb, 13:00
Dick en Elly Meijer, Inja Botden en Rémy Baudet (v.l.n.r.) kijken nu al uit naar het uitvoeren van de Johannes Passion in de Oude Kerk.
Dick en Elly Meijer, Inja Botden en Rémy Baudet (v.l.n.r.) kijken nu al uit naar het uitvoeren van de Johannes Passion in de Oude Kerk.
BENNEKOM

Samen met Inja Botden en Remy Baudet lopen Dick en Elly Meijer deze maandagmiddag door de Oude Kerk in Bennekom. Hun blikken dwalen van het orgel bovenin de kerk naar de nu nog lege banken en van het preekgestoelte naar de plek waar zij op 24 februari (aanvang: 20.00 uur) met het Alexanderconsort en een aantal aansprekende solisten de Johannes-Passion ten gehore gaan brengen. Er worden vervolgens wat stoelen aangeschoven en wat volgt is een Johannes Passion-monoloog van een meer dan enthousiast kwartet, met een eensluidende aftrap: ‘Dit moet je echt komen meemaken’.

door Dick Martens

Dick en Elly Meijer zijn respectievelijk de dirigent en de organiste, maar ook de drijvende krachten achter het Alexanderconsort, Inja Botden en Rémy Baudet zijn naast een echtpaar ook beroepsmusici, waarbij Inja de cello bespeelt en Remy de viool. ,,Het is de tweede keer, dat we ‘de Johannes’ doen”, legt Elly uit. ,,Het is zeke..

Dick Martens
Deel dit artikel via: