PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Bennekom

Tweede deel van verhalen van Bennekommers: ‘Schrijflust van leden Oud-Bennekom is groot’

Mensen Tips van de redactie
Foto: Dick Martens
28 nov 2023, 07:30
Jeltje Zeelenberg en Henk Tollenaar zijn trots op de tot nu toe uitgegeven boeken, waaronder Bennekommers -verhalen - deel 1 en 2.
Jeltje Zeelenberg en Henk Tollenaar zijn trots op de tot nu toe uitgegeven boeken, waaronder Bennekommers -verhalen - deel 1 en 2.
BENNEKOM

Onderzoeken, beschrijven en delen, onder dat motto is binnen de Historische Vereniging Oud-Bennekom (HVOB) de werkgroep ‘Kleine Geschiedenis’ actief. De werkgroep brengt mensen met elkaar in contact die bezig zijn met onderzoek naar en beschrijving van de geschiedenis en het cultureel erfgoed van Bennekom. In dat kader verscheen in 2016 het boek ‘Op bezoek bij Bennekommers’. Het werd enthousiast ontvangen, waarop de werkgroep besloot een serie te starten. 

door Dick Martens

Zo verscheen in 2020 ‘ Bennekommers -verhalen- deel 1’. In 2022 leverde de actie ‘Heel Bennekom Schrijft’ het boek ‘Pareltjes, verhalen van Bennekomse bodem’, op. Daarin schreven Bennekommers hun eigen verhaal. Inmiddels verscheen ook Bennekommers -verhalen- deel 2. Jeltje Zeelenberg, lid van de werkgroep en Henk Tollenaar, die ..

Dick Martens
Deel dit artikel via: