De Rotterdamse verhuisde voor de liefde naar Ede. Inmiddels heeft ze hier goed haar draai gevonden.
De Rotterdamse verhuisde voor de liefde naar Ede. Inmiddels heeft ze hier goed haar draai gevonden. Elyse van den Brink

Dascha’s grote liefde overleed aan MS: ‘Als ik de tijd kon terugdraaien, zou ik het zo overdoen met haar’

4 december 2023 om 11:30 Mensen Tips van de redactie Lhbti in Ede

REGIO In dit portret van de lhbti-reeks van Ede Stad.nl/Bennekoms Nieuwsblad.nl staat Dascha Tulp centraal. Na twee ongelukkige huwelijken met mannen en het knagende gevoel dat er altijd iets miste in haar leven, kwam de vrouw van haar leven op haar pad. ,,Het voelde als thuiskomen."

door Elyse van den Brink

De Rotterdamse verhuisde voor de liefde naar Ede. Helaas mocht het geluk niet lang duren: acht maanden later overleed haar vriendin aan de gevolgen van een agressieve vorm van de ziekte multiple sclerose (MS). ,,Als ik de tijd kon terugdraaien, zou ik het zo overdoen met haar", zegt de 44-jarige stellig. 

Zo’n vier jaar later heeft Dascha, die in het dagelijks leven op een dagbesteding voor mensen met een beperking werkt en veel creatieve hobby’s heeft, de draad weer aardig opgepakt. Ze vertelt haar verhaal in onderstaande video.

Deze publicatie is tot stand gekomen met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Dit artikel is onderdeel van de lhbti-reeks die al sinds eind juni op Ede Stad.nl verschijnt. Omdat dit thema ook relevant is voor Bennekom, publiceren we een aantal van deze artikelen ook op Bennekoms Nieuwsblad.nl.Met dank aan: Glenn van der Valk

Elyse van den Brink
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie