Roos van Straten (r) wint zilver bij Skills Heroes in het vakgebied Gastvrouw
Roos van Straten (r) wint zilver bij Skills Heroes in het vakgebied Gastvrouw @MBO Amersfoort

Bennekomse student Roos wint zilver bij vakwedstrijden Skills Heroes

25 maart 2024 om 11:30 Mensen

BENNEKOM Roos van Straten, student aan MBO Amersfoort en woonachtig in Bennekom, won afgelopen vrijdagavond de zilveren medaille bij de prijsuitreiking van de finales van Skills Heroes. Ze won het zilver in haar vakgebied ‘Gastvrouw’.

De finale-opdrachten van de nationale vakwedstrijden besloegen twee dagen, 21 en 22 maart. Op deze dagen kregen alle finalisten binnen hun eigen vakgebied verschillende opdrachten, die binnen een bepaald tijdsbestek moesten worden uitgevoerd. Een onafhankelijke jury beoordeelde alle opdrachten.

KOFFIECOCKTAIL

De finalisten in het vakgebied Gastheer/Gastvrouw moesten op de eerste dag ‘fine dining service’ bieden, oftewel een lunch op chique wijze serveren, flamberen aan tafel, een stroganoffsaus maken en wijn decanteren. Op dag twee stond het shaken van een eigen gemaakte koffiecocktail op het programma, het maken en uitserveren van twee identieke koffies en een wijnspijs maken en uitserveren aan gasten. 

,,De koffiecocktail maken vond ik het leukste om te doen”, zegt Roos. ,,En ik vond ‘m zelf ook echt goed gelukt. Dat ik de zilveren medaille heb gewonnen had ik totaal niet verwacht, maar ik ben er natuurlijk superblij mee!”  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie