Patrick Zomers (Voedselbank Ede), Esther Lucassen (Manege zonder Drempels) en Jort Maarseveen (TGS Wageningen) -vlnr-, werken op een bijzondere manier samen.
Patrick Zomers (Voedselbank Ede), Esther Lucassen (Manege zonder Drempels) en Jort Maarseveen (TGS Wageningen) -vlnr-, werken op een bijzondere manier samen. Manege zonder Drempels

Bijzondere container kweekt sla voor Manege zonder Drempels en Voedselbank

17 juni 2023 om 10:23 Maatschappelijk

BENNEKOM Bij de Manege zonder Drempels staat sinds een tijdje een grote zeecontainer, die een wel heel bijzondere functie heeft, het is een ‘vertical farm’. Het bedrijf TGS uit Wageningen heeft de ‘Hippotainer’ ontwikkeld en test hem nu uit op het terrein van de Manege.

,,Het bedrijf kwam vragen of zij dit mochten testen bij ons en wij wilden daar graag aan meewerken”, aldus Esther Lucassen, bedrijfsleider van de manege. Jort Maarseveen, projectmanager van de Hippotainer: ,,De sla wordt verticaal gekweekt op vijf horizontale lagen drijvend op water, dat alle voedingsstoffen bevat en gecirculeerd wordt.” 

BIJZONDERE SAMENWERKING

De sla was voor de manege, maar gezien de grote hoeveelheid werd er bij de Voedselbank aangeklopt. ,,Een bijzondere samenwerking, waar wij erg blij mee zijn”, aldus Patrick Zomers van de Voedselbank.

door Dick Martens

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie