Afbeelding
Rabobank

Rabobank verdeelt 125.000 euro over veertien lokale duurzame projecten

6 februari 2024 om 08:30 Maatschappelijk

BENNEKOM Veertien initiatieven en organisaties in de regio Vallei en Rijn hebben in totaal 125.000 euro gekregen van de Rabobank. ,,Omdat we als Rabobank 125 jaar bestaan, zetten we ons extra in voor Vallei en Rijn. Met een eenmalige extra bijdrage van 125.000 euro ondersteunen we veertien duurzame projecten en initiatieven die onze regio versterken.” 

Met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage geeft de bank in regio Gelderland-Zuid 625.000 euro terug aan de samenleving. Op landelijke schaal is dat in totaal 9,75 miljoen euro. ,,De afgelopen periode hebben we opgeroepen op om maatschappelijke  projecten en initiatieven hiervoor aan te melden. Met succes: 14 projecten uit Vallei en Rijn ontvangen een bijdrage”, zegt Cris van Arkelen, directeur Bedrijven van de Rabobank.

,,Samen met onze collega’s, leden en klanten hebben we actief gezocht naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. De reacties vanuit onze leden en de regio waren overweldigend. Ook de variatie in de aanvragen was mooi om te zien. Uiteindelijk hebben we gekozen om een bijdrage te geven aan veertien fantastische initiatieven die een flinke impuls geven aan een duurzamere regio.”

De volgende initiatieven hebben een bijdrage gekregen: Stichting Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen, Gebiedscoöperatie Het Binnenveld, Stichting Netwerk voor Jou, Stichting Present Ede/Wageningen en VMHC Spitsbergen kregen elk 12.500 euro. Stichting Netwerk Dien je Stad en Coöperatie Binnenveldse Hooilanden kregen 10.000 euro. 7500 euro is er voor Missie0318, Stichting DPE in uitvoering en Stichting Nederlandse Schuldhulproute. En Stichting Veenendaal4Fair, Coöperatie Van Onze Grond, Stichting Afvalcollectief Wageningen en Christelijk Lyceum Veenendaal kunnen elk 5000 euro bijschrijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie