Theatervoorstelling Irma Dee
Theatervoorstelling Irma Dee Rosanne Luimes

Laatste kans: Nederlandstalig concert Irma Dee, ‘een verhaal over thuis komen’ in Ede

17 maart 2023 om 16:42 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 6 mei aanstaande vindt in Ede voor de laatste keer de theatrale muziekvoorstelling plaats van het Nederlandstalige programma van Irma Dee. 

In deze theatrale voorstelling neemt Irma Dee met haar band de bezoekers mee op een reis door het leven, naar aanleiding van haar album ‘Prodigal Daughter’. Voor dat album is zij geïnspireerd door de bestseller ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen. Irma was eerder met haar verhaal te zien in het tv-programma ‘De Verandering’ op NPO2 en bij ‘Hour of Power’ op RTL5. Eerder deed zij daarmee een tour die door de corona-periode nooit echt is afgesloten. Vandaar dat het programma nog eenmaal als afsluiting uitgevoerd wordt. 

Het verhaal van de verloren zoon klinkt misschien haast overbekend. Maar de manier waarop het hier gepresenteerd wordt gaat veel verder en dieper dan het verhaal vaak gebracht wordt. Er worden allerlei thema’s belicht, van weglopen, je niet geliefd voelen, schaamte, angst en de weg terug ondernemen. Daarnaast komen ook de positie van de oudste zoon en de liefde van de vader in ruime mate aan bod. 

Irma Dee bracht tot nu toe een album, een EP en diverse singles uit. Daarin spelen wezenlijke vragen over het leven en de dood een belangrijke rol. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven, de moord op haar zwager en de impact op het leven van haar zus en gezin op missie in Afrika, was de muziek in haar voor een aantal jaren verstild.

Tot zij het boek “Eindelijk Thuis’ las van Henri Nouwen, die hierin verslag doet van zijn gedachten bij Rembrandt’s ‘De Terugkeer van de Verloren Zoon’. Het boek bleek woorden te geven aan de zoektocht die zij zelf doormaakte. Irma maakte ‘Prodigal Daughter’ naar aanleiding van dit boek. De uitgever van deze bestseller (Lannoo) sprak het idee en thema zo aan, dat een speciale heruitgave werd gemaakt waarin het album bij het boek is gevoegd. Daarvan is inmiddels de derde druk verschenen.

Samen met Bram Rebergen (directeur Youth for Christ) is een verhalende voorstelling gemaakt waarin naast liedjes en bekende covers een verhaallijn meeloopt die de bezoeker meeneemt op een reis door het leven, naar het punt waarop klinkt: Jij bent GELIEFD!

Irma’s zus, Lora Kremer heeft ook een verhalende rol in het geheel en zingt daarnaast enkele duetten met Irma. Het betreft een avondvullend programma met zang, dans en theater, ondersteund met treffende beelden. Een avond met een aansprekende boodschap voor jong en oud. Het programma heeft een laagdrempelig karakter en is geschikt voor iedereen. 

Kaarten voor het programma zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl en meer info is ook te vinden op www.IrmaDee.com

Theatervoorstelling Irma Dee
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie