Hans Bom
Hans Bom onbekend

Zin op Zondag met Hans Bom over doorgeven van waarden in gezinnen

11 maart 2022 om 22:39 Lokaal Deel je nieuws

Bij Zin op Zondag op 20 maart 2022 gaat het over doorgeven van waarden in gezinnen door verbindend gezag. De bijeenkomst vindt plaats in De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom en begint om 10.30 uur.

Klinisch psycholoog en systeemtherapeut Hans Bom gaat in op vragen zoals: Hoe breng je over aan je kinderen of kleinkinderen wat belangrijk is in het leven? Hoe geef je waarden door? Wat zijn eigenlijk belangrijke waarden? Gaat het je om: sociaal zijn, respect tonen, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, opkomen voor jezelf, iets over hebben voor een ander, rekening houden met een ander, eerlijk zijn, bewust omgaan met milieu en omgeving?

Hans Bom heeft meer dan veertig jaar ervaring met de zorg voor jongeren en hun ouders. Samen met collega’s uit de jeugdhulpverlening heeft hij getracht autoriteit te herdefiniëren. Zij noemen dit ‘Verbindend gezag’. Deze vorm van gezag verenigt twee uitersten die schijnbaar niet te verenigen zijn: Hiërarchische afstand én relationele nabijheid, een liefdevol anker én heldere grenzen, verzet tegen wat onacceptabel is én geloven in de mogelijkheden van de ander. Of zoals Martin Buber (1923) het treffend uitdrukt: ‘De tegenpool van dwang is niet vrijheid, maar verbondenheid’.

Deze bijeenkomst uit de serie over Doorgeven wordt muzikaal omlijst door ‘Duo MataHary’. Dit duo bestaat uit vader en dochter Akihary en is persoonlijk betrokken bij het thema Doorgeven. Het duo maakt deel uit van de stichting MataHary in Ede die gericht is op het verhogen van mogelijkheden voor (kans)arme jeugd in Ambawara op Java in Indonesië.

Aanmelding en tickets à € 7,50 en voor studenten € 4,00 zijn te bestellen op de website van Vrijzinnigen Bennekom: www.deontmoetingbennekom.nl/zin-op-zondag-hans-bom-het-doorgeven-van-waarden-in-gezinnen-door-verbindend-gezag/ 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie