Interieurtrends 2022
Interieurtrends 2022 Spacejoy

Dit zijn de interieurtrends die we in 2022 kunnen verwachten

30 januari 2022 om 23:26 Lokaal Deel je nieuws

De interesse in interieurdesign is tijdens de pandemie flink aangewakkerd en zal naar verwachting ook in 2022 groeien. Uit dataonderzoek van de digitale tijdschriftenabonnement app Readly blijkt dat het afgelopen jaar het aantal lezers in de magazinecategorie ‘interieur & architectuur’ met 35,6% is gestegen. Veel Nederlanders zijn op zoek naar inspiratie om kamers opnieuw in te richten. De Australische interieurdesigner Jane Thomson onthult de wereldwijde interieurtrends die we dit jaar kunnen verwachten.

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we onze huizen door een nieuwe bril zijn gaan bekijken. Kamers worden opnieuw ingericht om multifunctioneler te worden en de ruimte en het comfort in huis te vergroten. Slaapkamers dienen ook als kantoor of speelruimte en garages zijn veranderd in sportscholen. “COVID heeft ons gedwongen licht te laten schijnen in de vergeten ruimtes in onze woningen”, zegt Jane. “De logeerkamer wordt niet langer gebruikt als dumpplaats voor ongewenste items maar krijgt nieuw leven ingeblazen.”

De 6 meest stijlvolle interieurtrends van 2022 zijn volgens Jane:

- Rondingen: producten met zachte rondingen zullen overal te zien zijn en dit zal waarschijnlijk nog wel een tijdje zo blijven. Van meubels tot badkamertegels en verlichting, de ronding is rustig voor de ogen en roept gevoelens op van sereniteit.

- Natuurlijke producten zullen in 2022 nog groter zijn. Denk aan letterlijke ‘stronk hout’ bijzettafels, verlichting, stenen salontafels, houten eetkamerstoelen en met hout beklede muren.

- Heroïsche fittingen: zoals massieve ronde handgrepen in kleuren die contrasteren met het gekozen hout. Met andere woorden, een duidelijke persoonlijkheid geven aan anders saai houtwerk.

- Rotan: Rotan is geweldig voor het creëren van sfeer en het absorberen van geluid. Het kan op vele manieren worden gebruikt, waaronder op stoelen, keukenkasten, buffetten en bedden of als wandbekleding en lambrisering.

- Stenen meubels: Steen is in opkomst en zal niet meer verdwijnen, bijvoorbeeld in de vorm van eet-, bijzet- of salontafels, gecombineerd met messing en houten accenten.

- Personalisatie & eclecticisme: Designliefhebbers hielden enige tijd vast aan de manier om hun kamers vrij sober in te richten zodat ze het huis later makkelijker kunnen verkopen. In 2022 wordt dit losgelaten. Personaliseer je kamers zodat deze echt bij jezelf passen! Het is tenslotte jouw huis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie