EDESE IRMA DEE PRESENTEERT ALBUM ‘DE VLIEGER EN DE VANGER’ MET NIEUWE VOORSTELLING OP 24 MEI IN VEENENDAAL.

28 maart 2024 om 20:55 Lokaal Deel je nieuws

Na haar warm ontvangen tour met het programma ‘Verloren en Gevonden’ presenteert de Edese Irma Dee op vrijdag 24 mei haar nieuwe album en muziekvoorstelling ‘De Vlieger en de Vanger’. De liedjes en de voorstelling met dezelfde naam zijn gebaseerd op onvoltooid werk van de bekende en geliefde schrijver Henri Nouwen. 

Met de avond in De Basiliek in Veenendaal klinken de liedjes van het nieuwe album ‘De Vlieger en de Vanger’ voor het eerst live. Irma heeft het thema gebaseerd op een boek waar de bekende schrijver Henri Nouwen aan werkte tot hij overleed. Het verhaal draait om een trapeze act in het circus waarin twee rollen te herkennen zijn; de vlieger die de trapeze net heeft losgelaten en de vanger; de persoon waar de vlieger zich aan overgeeft, in de hoop en verwachting dat hij / zij gevangen wordt. Henri Nouwen bestudeerde de circusact en maakte aantekeningen om het als metafoor te zien voor geloofsvertrouwen. Op basis van die aantekeningen schreef Irma Dee samen met haar vaste schrijfpartner Wim Rebergen liedjes als ‘Als Ik Val’ en ‘In De Hemel’

In de theatrale muziekvoorstelling op 24 mei komt het allemaal samen in een uitbeeldend en prikkelend verhaal wat alle facetten van het leven raakt. Irma schreef het programma samen met Bram Rebergen en maakte het een ervaring alsof je in ‘het circus van het leven’ zit. Onderwerpen als vertrouwen en loslaten worden op een manier belicht waar je je eigen leven in kan herkennen. Dat dat gebeurt, bleek al toen de eerste single ‘Als Ik Val’ van het nieuwe album ‘De Vlieger en de Vanger’ een paar maanden geleden verscheen. Het lied eindigde in de Top1008 van Groot Nieuws Radio vanuit het niets op de zevende plaats. 

Met de komende avond in de Basiliek in Veenendaal wordt het hele album rondom het thema gepresenteerd. De reacties op het vorige theaterconcert ‘Verloren en Gevonden’ waren enthousiast en de kaartverkoop voor 24 mei zal naar verwachting dan ook hard gaan. Mis het niet! Tot 15 april geldt een korting van € 2,50.

Kaarten voor het presentatie concert zijn te reserveren via https://www.truetickets.nl/e/18185/presentatieconcert-irma-dee-de-vlieger-en-de-vanger-veenendaal.

Irma Dee - Presentatieconcert
Irma Dee - Presentatieconcert
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie