Esther Lucassen, Mandy Nellestein en Lenette Brethouwer (vlnr) zijn druk met het inrichten van de bijzondere tentoonstelling.
Esther Lucassen, Mandy Nellestein en Lenette Brethouwer (vlnr) zijn druk met het inrichten van de bijzondere tentoonstelling. Dick Martens

Traditie leeft voort: ook zonder Jopie is er een expositie bij Manege zonder Drempels

9 november 2022 om 11:53 Kunst

BENNEKOM Tradities zijn er om in stand gehouden te worden. Zo denkt men er gelukkig ook bij de Manege zonder Drempels over. Want Ieder jaar, als Sinterklaas in het land komt, organiseerde schilderclub Nellestein een expositie bij en voor de Manege zonder Drempels. En dat is dit jaar niet anders.

door Dick Martens

Grote inspirator was Jopie Nellestein. Helaas overleed Jopie plotseling op 7 februari 2021, een harde klap voor haar naasten, maar zeker ook voor de Manege zonder Drempels. De geliefde, bijzondere, creatieve, inspirerende en zorgzame vrouw was een dierenvriend in hart en nieren en heeft veel voor de Manege betekend. Maar gelukkig wilde dochter Mandy met haar schildersclub die mooie traditie, de tentoonstelling, in stand houden. Die gaat op 12 november, van 13.00-17.00 uur plaatsvinden. Ook aan de kinderen is gedacht, want niemand minder dan Sinterklaas en zijn pieten zullen die dag op de manege langskomen. 

GEZAMENLIJK SCHILDERIJ ,,Mandy gaat samen met haar schildersgroep ook nog een gezamenlijk schilderij maken voor het Mooi Leven huis in Bennekom. Daarvan zal het ontwerp na 13.00 uur worden onthuld”, legt Esther Lucassen, die sinds 1 september de nieuwe manager bedrijfsvoering van de Manege zonder Drempels is, uit. ,,Men kan bijdragen door een stukje van het schilderij te ‘kopen’. De totale opbrengst is dan voor de Manege. Mandy verwacht dat het grote schilderij dan rond de paasdagen in 2023 klaar zal zijn. Ook de kinderen, en we hopen, dat dat er veel zullen zijn, hoeven zich niet te vervelen, want zij kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur gratis schilderen. En er is om 15.00 uur een paarden-demo, waarin te zien is hoe de paarden hier worden getraind. Ook is er rond 16.00 uur nog de intocht van Sinterklaas, met muzikale begeleiding.”

De tentoonstelling van de schilderijen is wat kleiner dan voorheen, maar meer dan de moeite waard. De voorbereidingen zijn in volle gang terwijl Esther tekst en uitleg geeft. Mandy is inmiddels met haar vader Gerrit gearriveerd en samen met Lenette Brethouwer, vrijwilliger bij de Manege, ‘toveren’ zij de ontvangstruimte om in een schitterende expositieruimte met schilderijen van Mandy zelf, haar moeder Jopie en de Edese schilderes Tini van Gijtenbeek. 

KERSTKAART Ook zal tijdens de tentoonstelling de nieuwe kerstkaart te koop zijn. ,,Ook weer zo’n mooie traditie. Mandy heeft gekozen voor het dorpsaanzicht van Heveadorp. Het is echt weer een prachtige kaart geworden. De Bennekomse drukkerij Modern vervaardigde ook dit jaar de kaarten weer helemaal gratis, waardoor de volle opbrengst ten goede komt aan de Manege. De prijs van één kaart is 1,50 euro per stuk.” 

Ook Mandy kijkt toch weer uit naar de tentoonstelling. ,,Het is weliswaar een andere tijd zo zonder Jopie, mijn moeder. Het is nog steeds niet makkelijk, maar ik ben wel blij dat haar schilderijen hier geëxposeerd en verkocht kunnen blijven worden. En misschien inspireert het weer meer mensen om ook te gaan schilderen. Dat zou mooi zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie