Burgemeester René Verhulst heeft de oorkonde behorend bij de penning woensdag aan het bestuur van de vereniging overhandigd.
Burgemeester René Verhulst heeft de oorkonde behorend bij de penning woensdag aan het bestuur van de vereniging overhandigd. Gemeente Ede

Koninklijke Erepenning voor Historische Vereniging Oud-Bennekom

8 oktober 2021 om 09:39 Historie

BENNEKOM De Historische Vereniging Oud-Bennekom bestond op 8 maart 75 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de koning besloten om de Koninklijke Erepenning toe te kennen. Burgemeester René Verhulst heeft de oorkonde behorend bij de penning woensdag aan het bestuur van de vereniging overhandigd. 

De Historische Vereniging Oud-Bennekom is een erfgoedinstelling in de gemeente Ede. Het is een bloeiende vereniging met ruim 1500 leden en circa vijftig vrijwilligers die in verschillende werkgroepen actief zijn. Het documentatiecentrum is gevestigd op de bovenverdieping van het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom.

BEHOUDEN De vereniging heeft als doel om alles wat uit oudheidkundig oogpunt van belang kan worden geacht te behouden, alsmede de handhaving en herleving van overgeleverd cultuurbezit. En dit natuurlijk voor zover het betrekking heeft op het dorp Bennekom en omgeving. Daarnaast wil de vereniging natuur- en landschapsschoon behouden en belangstelling voor de schoonheid en geschiedenis van Bennekom bevorderen.

In 1961 werd de stichting Oud Bennekom omgezet in vereniging Oud Bennekom, zodat donateurs echt lid konden worden. In 2000 werd tijdens een ledenvergadering besloten om de naam te veranderen in Historische Vereniging Oud-Bennekom.

De vereniging is een zeer actieve historische vereniging die boeken uitbrengt en daarnaast lezingen, excursies en tentoonstellingen organiseert. Ze zijn ‘de oren en ogen’ voor het erfgoed in Bennekom, aldus de gemeente.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie